Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szédülés aktus közben, testhel...

Szédülés aktus közben, testhelyzet változáskor, volt már ilyen valakinek?

Figyelt kérdés

Próbáltam megkérdezni a szexualitás témakörben, de ott nem kapok egy értelmes választ sem.

Tehát: két napja van ez, hogy együttlétkor vagy utána, ha felkelek-lefekszem, vagyis ilyen nagyobb testhelyzetet változtatok, akkor egy nagyon erős szédüléshullám jön rám pár másodpercre. Soha nem volt még hasonló. Ha más körülmények közt fekszem-kelek, akkor nincs ilyen.

Iszom elegendő folyadékot, sportolok is, és 26 fok van a lakásban, nem 30.

Valakinek van valami ötlete, hogy mi okozhatja, esetleg tapasztalt hasonlót? Először azt hittem, hogy csak egyszeri eset, de mikor tegnap megint ez volt, eléggé megijedtem, és őszintén szólva, most emiatt félek együtt lenni a párommal.

2019. jún. 18. 13:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az lehet az oka, hogy a vér ilyenkor lefele áramlik inkább (a nők nemiszerve is vérbő lesz szexuális izgalom hatására).

Én nem hinném, hogy gond, velem is előfordul.

Ha mondjuk fekszel és hirtelen felülsz, akkor nem olyan gáz szerintem.

Egyébként ha aggódsz akkor háziorvos biztos tovább tud küldeni (nem kell mondani ha szégyelled, hogy miközben érzed)

2019. jún. 18. 13:08
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, igazából azért aggódom, mert még soha nem volt ilyen, pedig azért élek már szexuális életet egy jó ideje. És veled milyen rendszeresen fordul elő ilyesmi? Ki tudod védeni valahogy?
2019. jún. 18. 13:10
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"Az, hogy két dolog változásai vagy előfordulásai egybeesnek, nem jelenti feltétlenül azt, hogy azok közül egyik a másikat okozza vagy akár csak elősegíti azt. Valójában az egybeesések lehetnek véletlenek is, vagy mindkét jelenséget okozhatja egy harmadik, akár ismeretlen és feltáratlan faktor is. Ok-okozati összefüggés csakis a kiváltó mechanizmusok és összefüggések pontos ismeretében és ellenőrzését követően állapítható meg."

Lehet, hogy elkaptál valamit, amivel küzd a szervezeted, nem ütött ki betegség, de egy kis fizikai terhelés hatására kijön.

Lehet, hogy társul az okok mellé valami kis pszichológiai dolog is, szorongás valami miatt és hasonlók.

De az biztos, hogy nagyon túl aggódod ezt az egész dolgot. 2 nap telt el, most álltak be a nagy melegek, a 26 fok a lakásban gondolom több, mint ami télen volt, 100 ezer másik faktor hozzájárulhatott ehhez. Nem kell akkor pár napig csinálni, és utána megnézed, hogy mi van. Ha mondjuk 1 hét múlva is ugyanez lesz, akkor elmenni egy orvoshoz.

De nem itt fogod megkapni a szent grált a gyakorin, aggódva. Azért nem a világ vége ez na.

2019. jún. 18. 13:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm a választ. Nyilván nem itt fogok végső választ kapni, de tájékozódásra jó.
2019. jún. 18. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!