Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Érez még így valaki?

Érez még így valaki?

Figyelt kérdés

Utálok modernkori rabszolgaként élni. Nem szeretek bezárva lenni sem egy irodában, sem egy gyárban. Másnak hajtani a hasznot.

Nem vagyok buta ember. Jól tanultam, értelmes voltam diákként. De utáltam tanulni! Utáltam,hogy rámerőltettek sok felesleges sz@rt. Azt, hogy oldalakat kellett betéve tudni. Azt, hogy nem csinálhattam azt, amit akartam.

Szabadságra vágyom. Utálom ezt a berendezkedést. Az ember azért gürizik, hogy éljen, de nem él, eltelnek az évek és vége mindennek.

Látom, hogy vannak olyan emberek, akik ambíciózusak, karrieristák, egész nap pörögnek. Hajtanak az elismerésért és a pénzért.

Én legszívesebben kimennék a természetbe egyedül.

"Megfulladok" bezárva az emberekkel minden nap csak gürizve.

Nem tehetem azt, amit akarok, és azt ami örömet okoz nekem.

Gyűlölöm, hogy dolgoznom kell.

2023. jún. 27. 13:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
22%

Amúgy ezt sosem értettem.

Egy cosmó ember van akinek nem jött be ez a nagyvárosi, kapitalista hajtás. Fogták magukat és kiköltöztek tanyára vagy valami egyszerű faházba, megtermelték a legtöbb dolgot maguknak és annyi. Valójában az ilyen telek gyakorlatilag potom pénzért vehető az átlag ingatlanárakhoz képest, szóval még cska nem is arról van szó, hogy ne lehetne elérni. Aztán persze sokkal több munka mint a mókuskerékben, dehát elvileg erre vágynak, szóval az ilyen kb édes teher.

Szóval azt nem értem, hogy akik ilyenen panaszkodnak, miért nem változtatnak.

2023. jún. 27. 17:23
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem vagyok nyafogó troll. Valóban az önellátó gazdálkodás lehetne a megoldás.
2023. jún. 27. 17:32
 13/20 Kólauborkával ***** válasza:
16%
Az valóban az, viszont te tartottál haszonállatot és haszonnövényt valaha? Ott többet kell dolgozni, mint napi 8 óra. És nem 10órától…
2023. jún. 27. 17:34
 14/20 anonim ***** válasza:
4%
13, valóban. Dehát elvileg erre vágynak, hogy kiszakadjanak ebből a heti 5x8 órás munkarendből.
2023. jún. 27. 17:37
 15/20 anonim ***** válasza:
71%

Ahhoz is kell pénz, hogy az ember kiköltözzön.

Mondjuk hogy vegyen egy házat.

Nem mindenkinek van tartalékban annyi, hogy csak úgy gondoljon egyet, hogy nosza, veszek egy házat, még ha tanyán is van.

És nem mindenkit fizetnek meg olyan busásan, hogy ha elkezd spórolni, meg gyűjtögetni akkor úgy cirka 80 éves kora előtt összegyűljön annyi.

2023. jún. 27. 17:42
 16/20 anonim ***** válasza:
6%

15, egy tanyát lehet venni már 4-6 millióból is. Ennyiért jóformán egy autót sem kapsz már újonnan:D

nyilván nem padlófűtéses összkomfortos cuccról van szó, de hé, ha a mai kapitalista ivlág zavar, akkor ezek is zavarnak.

Ekkora összeghez meg azért össze lehet kuporgatni valahogy pár év alatt és hitel is létezik a világon ami szintén elég gyorsan le van tudva ekkora összegnél.

2023. jún. 27. 17:47
 17/20 anonim ***** válasza:
46%
Én is így érzek. De önellátóan nem tudnám fenntartani magam, amellett ugyanúgy nem tudnék élni :(
2023. jún. 27. 18:06
 18/20 Kólauborkával ***** válasza:
31%

Hagyd, igaza volt a nuafogó trollosnak, meg ide sok olyan összegyülik.

Ök maguk azt sem tudják mot akarnak, azt hiszik a kolbász fán terem, a tarhonya földben, meg az árakat sem tudják, azt hiszik egy tanya Szabolcs magyében 100milla, annyi esze meg nincs, hogy utána járjon, álmodozik az állatartásról, de azt sem tudja mi az a körmölés, de jól megmondják a tuti, meg ök erröl álmodnak.

Na nosza, akkor álmodjatok tovább, de a tanulás sem utolsó, illetve a felelösség vállalás, na, onnantól nem vagy rabszolga.

2023. jún. 27. 18:11
 19/20 anonim ***** válasza:
27%
Egyetértek. Végtelenül szánalmas ez a nyafogás.
2023. jún. 27. 18:36
 20/20 gago77 ***** válasza:
100%
Mert intelligens vagy. A normális, intelligens ember most is látja, hogy ma modern kori rabszolgaság van. Szabadság szinte nulla. Eldöntheted, miként akarsz rabszolga lenni. Kb ennyi szabadságod van.
2023. aug. 10. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!