Volt már olyan, hogy valami, amiről azt gondoltad, vagy azt híresztelték előtte hogy nehéz, váratlanul könnyen ment neked? Mi volt az?
A csajozás.
Általános iskolában mindig azt hallottam, a lányok milyen megközelíthetetlenek, vagy 20-nál kell próbálkozni, hogy egy szóba álljon veled, satöbbi.
Középsuli alatt meg volt vagy 10 barátnőm, elég volt mosolyogni meg kicsit érdeklődve beszélgetni. Sétagalopp volt.
Azóta már van feleségem, és mivel volt sok sikerélmény a témában, nincs is kedvem másra kacsintgatni.
Az államvizsga meg az arra való felkészülés.
Több tanár folyamatosan paráztatta ezzel az egész évfolyamot, aztán simán levizsgáztam. Kellett tanulnom, belefektettem az időt és az energiát, tehát nem azt mondom, hogy puszira szereztem volna meg, de közel sem volt olyan mennyiségű az anyag, hogy teljesíthetetlen lett volna. Úgy éreztem, hogy ezek a tanárok szimplán rosszindulatúak voltak és szándékosan stresszeltek minket, hogy kevesebb legyen az önbizalmunk és így jobban kelljen az ő "jóindulatukra" támaszkodva bájologni, meg azt érezzük, hogy nem a tudásunkon, hanem az ő hatalmukon múlik a jegyünk.
Ugyanez. Érettségi, aztán egyetem. Amikor jelentkeztem a szakomra előre szétstresszeltek, hogy milyen durva lesz, reggeltől-estig minden nap csak a könyvek felett kell üljek mert olyan az anyag, és nem lesz semmire időm, és sokat fogok sírni és amúgy is én biztos vagyok benne hogy ezt képes vagyok teljesíteni? Nem kéne inkább valami mást választani?
Első félév a könyvek felett telt, de csak mert be voltam tojva. Aztán fokozatosan jött a rutin és a felismerés hogy ez totál hülyeség. Minden félévben igazából csak 1-2 tárgy van amit érdemes jobban átnézni szorgalmi időszakban is, a többit meg simán lehet hozni pár nap tanulással vizsgaidőszakban. Pedig állítólag ez egy nehéz szak volt ahol nagy a lemorzsolódás. Nem mondom, hogy nem voltak húzósabb időszakok de azoktól a rémhírektől amik keringtek baromi messze állt.
Angol tanulás, sokkal könnyebben ment mint amilyennek beállították.
Az egyesnek is igaza van, csajozni valóban nem nehéz - hanem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!