A magyarok miért ilyen depressziósak, bárhova megyek, lehangolt arcuk van, nem látok egy mosolyt, kiábrándult a tekintetük? meg ágy alapból is visszafogottak, csendesek.
Tessék, Angliában éppen "Hangosak, vidámak, élik az életüket, nem panaszkodnak, hanem megpróbálnak pozitívan állni egymáshoz, meg a világhoz is"
Elnézve pl. a francia utcai zavargásokat, az olasz-görög partokat megrohamozó afrikai migránsokat, vagy az amcsi tizenévesek "rendet teszek a fater Magnumjával" szemléletét, esetleg az indiai utcán fetrengő nyomorultak ezreit......... stb., stb., azért úgy tűnik, nem annyira happy a világ többi része sem.
(bár lehet hogy csak az én szemüvegem torzít )😎
32: Persze általában ezek az emberek akik így fentről-lefelé kommunikálják, hogy X így országban mindenki milyen rossz, negatív,depressziós [bezzeg ők! ők mindig mások] a leggázabbak valójában. Ez a kérdés is csak borúlátás, általánosítás [mindenki ilyen-olyan meg rossz, holott sokkal árnyaltabb a világ], máshol bezzeg minden és mindenki jobb. Miért nem mindenki olyan, hogy az nekem megfeleljen, miért nem mindig mindenki úgy viselekdik hogy az nekem jó legyen? Valahol [ a lényeg hogy nem ott ahol éppen él] van egy ideális, tökéletes hely, tökéletes emberekkel ami persze nem csak nekem az hanem mindenki másnak is az kéne legyen.
Hát szerintem nagyon gyermekded gondolkodás.
32#
A dicső nyugaton se fenékig tejfel ez a kifosztási mechanizmuson alapuló, élősködő életmód és nemcsak a migránsok. Csak főleg a tájidegen migránsokban fajul tettlegességig az a sértettség, amit a tőkés kapitalista gyarmatosítás elindított. Kifosztottuk, de manapság is kifosztjuk ezeket a látszat felszabadult országokat. Ez a dicső nyugatias modernitás erőforrása, például a kongói bányászgyermek. Mi meg a sötétzöld átállás jegyében a félperiférikus kiszolgáló egysége a fenntarthatlanságnak.
Speciel, nem tudok ujjongani ahhoz, hogy folyamatos bizonytalanságban kell élnem, hogy a közbiztonság nulla, a munkabér nem ér semmit, napi szinten vagy kiszolgáltatva ügyeletes hülyék úri szeszélyeinek, hogy folyamatosan diszkriminál egy kör valamiért valamiből, hogy ha betöltötted a 40 életévedet és nem vagy "csodabogár", akkor gyakorlatilag már senki (!) nem tekint rád értékes, bármire is használható emberként, hogy csak mások kitartására vagy jó, szélhámosok váltják egymást azokban a körökben, akik időről-időre jogosultak könyékig kotorászni az életedben és a zsebedben, hogy nincs természetes ellenséged, egyedül csak a honfitársaid vagy bármit is teszel, előkerül mindig az ügyeletes paraszt...
Folytassam még?
36#
Szerinted mi lenne a megoldás?
Zárkózás nyugathoz, vagy méltóságteljes visszavonulás?
Minden amit leírtál azért van, mert már nem értünk semmihez. Ja hogy más országokban, vagy a centrumban a rosszat jobban művelik... Nálunk a Kádár rendszer elején végleg felszámolódott az önellátás, de világszerte túl lett tolva a polgárosodás. Ismerek egy nagyon idős házaspárt akinek nagyon szerencsésen jöttek ki az államkapitalista Kádár rendszer pozitívumai, de ez manapság már nagyon ritka. Háztájiba megoldanak, előállítanak sok mindent.
Ehhez tényleg nem kell ujjongj 36, itt csak arról van szó hogy kár azt gondolni máshol emberek nem szembesülnek ugyanezekkel a problémákkal. Én is sokkal élhetőbbnek tartom a benelux államokat, a skandináv országokat vagy akár a szomszéd Ausztriát, de a kérdésben említett USA-t, Angliát vagy a dél-európai államokat azért nem annyira.
Közbiztonság tekintetében szerintem pont nem gáz Magyarország, az USA legtöbb államában magasabb a bűnözési ráta mint bármelyik EU-s országban, de egy London is simán gázabb mint Budapest, hogy a dél-olasz városokról inkább ne is beszéljek. Utóbbi régióban azért a korrupció is elég súlyos, nem tudom jártál-e már Nápoly környékén de a városban és az egész tartományban azért áll a szemét mert behálózta a maffia a feladat ellátását, a pénzt felveszik aztán vagy el sem látják a feladatot vagy illegális lerakókat létesítenek a természet közepén a folyókba öntik, stb.
Nem tudom a legtöbb embernek milyen elképzelései vannak a világ országairól, de pár nyugati és skandináv országot, meg Ausztráliát, Kanadát leszámítva én sehova sem költöznék annak reményében hogy ott nekem jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!