Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg igaz hogy egy 60 éves...

Tényleg igaz hogy egy 60 éves jobban tud mindent mint egy 22 éves ? mert már megjárta az élet utjat?

Figyelt kérdés
2023. jún. 15. 06:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
76%
Nem,ez így nem igaz.Attól is függ,hogy miben tud többet,ki az adott idős,illetve ki az adott fiatal,akivel összehasonlítjuk.Mindenben nem lehet okosabb ,tapasztaltabb.
2023. jún. 15. 07:55
 12/25 anonim ***** válasza:
38%

Mindent biztosan nem, én pl 49 évesen már jópár technikai vívmányból kimaradtam érdektelenség miatt, meg a zömében a jelenlegi fiatalokat érintő kérdések is eléggé homályosak.

Viszont még az öregség hátránya, hogy sokszor csak legyint rá az ember már, míg egy fiatal lelkesen belefog.

És látod, itt van szuperintelligens, kikezeletlen vérnyomásos hirtelenharagú mufurc #8, rengeteg általánosítással...

Ez is egy különbség.

2023. jún. 15. 08:04
 13/25 anonim ***** válasza:
85%
Ha nem az a tipus, akit konnyen meg lehet manipulalni, akkor igen, eleg sok tapasztalata van mindenben.
2023. jún. 15. 08:11
 14/25 anonim ***** válasza:
95%
Hogy mindent jobban tud, az nem biztos, hogy igaz. Könnyen lehetnek olyan dolgok, amikről semmit sem tud.
2023. jún. 15. 08:23
 15/25 anonim ***** válasza:
53%

Azért amikor ilyen elvakult Fidesz hű nyugdíjasok kommentjeit olvasom, elbizonytalanodok ebben.

Attól, hogy sok évet élt, egy csomó mindenben beszűkült látókörűek lehetnek az idősek is, hiába az élettapasztalat, hatni lehet rájuk egy zsák krumplival.

Egy 22 éves sokszor pl a politikát sokkal józanabbul látja, jobban ismeri a történelmet is.

2023. jún. 15. 09:03
 16/25 anonim ***** válasza:
Több ideje volt élni, de nem biztos, hogy mindent jobban is tud. Ez csak azon múlik, hogy hogyan él akár idős akár fiatal. Teljesen más élettapasztalatokat szerez az, aki sose mozdul ki a falujából, mint az, aki bejárja a világot. A tanulás tempója is belassul a korral, még akkor is, ha valaki tornáztatja az agyát egész életében.
2023. jún. 15. 10:18
 17/25 anonim ***** válasza:
51%
Azért inkább igen. Még ha nem is direkt tanúl, de több dolgot megélt. Például tudja, hogy Gyurcsány és Orbán pont ugyan olyan mocskos tolvaj, troger bűnöző, mert megtapasztalta mind a kettöt. Egy fiatal meg egyiket se, vagy legfeljebb az egyiket, ezért rosszúl dönthet.
2023. jún. 15. 10:28
 18/25 anonim ***** válasza:
76%

"Például tudja, hogy Gyurcsány és Orbán pont ugyan olyan mocskos tolvaj, troger bűnöző, mert megtapasztalta mind a kettöt."

Miért szavazzák meg akkor?

2023. jún. 15. 10:38
 19/25 anonim ***** válasza:

18# mert szamukra csak 2 jelolt letezik.

Szomoru ;(

2023. jún. 15. 10:53
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem igaz. Élettapasztaltabb - a 60 éves ember, - de a már kialakult személyisége gátat szab a rugalmasságának, - sokuk abban a tévképzetben él, hogy amivel jelenleg rendelkezik, az elég, azon már semmit nem kell változtatni, ill. nem lehet változtatni. Nem érdeke, nem érdekli.

55 éves férfiként a mai napig tanulok, - próbálok megtanulni - (több-kevesebb sikerrel) sok olyan dolgot nálam sokkal fiatalabb emberektől, amelyet hasznosnak ítélek meg. A korok változnak, az idő halad és azért, mert elsuhant mellettem az élet, még tudnak olyan dolgokat a nálam fiatalabbak, amelyekért érdemes megmozdulni, tenni valamit (elsősorban magunkért). A digitális kort éljük! Tartósabbak, egyszerűbbek, - ilyenek-olyanok - azok a dolgok, amelyeket én használtam fiatal koromban, de nem gyártják már azokat, nincs szakember, akik képesek megjavítani és vannak a réginél hatékonyabb eljárások is. A napokban egy számítógépes program általam eddig nem ismert tulajdonságát ismerhettem meg egy olyan korú embertől, aki az unokám lehetne és nem éreztem magam hülyén: megköszöntem a türelmét, hogy megismertette velem. Nem éreztem megalázónak, hogy egy fiatalabbtól tanultam és nem került pénzbe megköszönni a türelmét.

2023. jún. 15. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!