Hogy kell hatékonyan kezelni, ha valaki játszmázik veled?
*Míg ő hazudik és próbál a háttérben ügyködni, te felhozod nyiltba és nyilvánosan a valósággal reagálsz.
Ezt gyűlöli, és rendszerint örjöng is, hiszen két legyet ütsz egy csapásra.
Egyrészt nem tudja az addig stikába folytgatott cselekedeteit a másik ellen tenni-ami számára frusztráló, hiszen addig volt helyzet előnye amig fű alatt tudott tevékenykedni, és hazudozni rólad. Másrészt ha te megjelenszh a színen, akinél az igazság van, akkor nagy nyilvánosan bőg le, mikor a valóságot átadod.
A manipulátor addig tud tevékenykedni amig az áldozata, illetve az a személy akit másol nem lép a nyílt színre.
+Rendszerint állandóan a nyomodban van, próbál minden kommentedbe belekötni, vitát generálni, utánozni (hiszen a kívülállók nem tudják a két ember játékát) majd ugyn ezzel az elánnal rohan a modikhoz, és jelent téged fel, akit ő támadott, és ő inditotta a vitát.
Most már érted?
Hmm, köszönöm szépen a hasznos válaszokat, ment a zöld pacsi mindenkinek.
Ő inkább olyannak tűnik, aki reakciót akar belőlem kicsikarni. Például direkt csak tőmondatokban beszél ilyen "cliffhangereket" használva, hogy visszakérdezzek vagy kérjem rá, hogy fejtse ki. Ennek szerencsére nem ülök fel, ráhagytam, azt mondtam neki, hogy ha úgy érzi, majd kifejti.
De ez csak egy példa, sok más dologban is játszmázik.
Például mikor mondom, hogy elfoglalt vagyok, ő is az, mikor szólok neki, hogy most mégsem, akkor hirtelen ő sem. Nem tudom, hogy mi ezzel a célja, de olyan, mintha mindenáron azt akarná kicsikarni belőlem, hogy nekem van rá valamiért szükségem vagy én kérem valamire, illetve én kezdeményezek bármit és direkt úgy viselkedik és kéreti magát, hogy ezeket a reakciókat megadjam neki.
Igyekszem nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!