30 évesen ha más külföldre költözöm (olyan helyre, ahol befogadóak az emberek) kinti kapcsolatok nélkül, mennyire lesz nehéz dolgom? Ebben a korban mennyire lehet hatékonyan beilleszkedni, új életet kezdeni?
Jesszus. Ha elmész nyaralni (mondjuk te biztosan nem), akkor ha ott tudsz annyira laza lenni, hogy szóba állnak veled a helyiek (boltban, bárokban, egyéb közösségi helyeken és eseményeken)...
Mi a kérdés ezentúl?
Aki magának való, az a világ bármely pontján magának való lesz.
Ne higgy annak aki azt írja ha otthon nem leled a helyed kint se fogod.
28 évesen léptem le Ausztráliába. Odahaza untam a világom, elbsztam a legszebb éveim. Se pasim nem volt sose, se egy olyan hosszú távú munkahely amire büszke lehetek, se jó hobbi.
2 éve vagyok kint, újjászülettem.
Hajrá!
30 évesen mentem ki Ausztriába, megpályáztam multinál egy fejlesztőmérnöki állást, sikerült. A munkahelyen már az első héten hívtak céges összejövetelre. (Ez nem olyan, mint otthon a "seggrészegre idd le magad" című "csapatépítő tréning", ez pl. egy szombat délután volt, egy sporttelepre mentünk íjazni. Lövésem nem volt hozzá, de mentem, és jó volt. Októberben költöztem ki, karácsonyi céges vacsora is volt, arra is elmentem. Karácsonyra hazamentem a szüleimhez, de a két ünnep között már visszautaztam (Linz), és kb két kolléga is hívott, hogy szilveszterezzek náluk.
Kérdező, bár nem tudom, melyik országba készülsz, de hidd el, nem mindenhol olyan "nem is ismerem", "nem a barátom", "nem is ismeri a barátaimat" hozzáállásúak, mint Magyarországon. Csak legyél nyitott rá Te is.
34/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!