Valóban ez lenne a magyar mentalitás?
Nem általánosítás a cél, viszont nagyon régóta feltűnt, hogy sok esetben a magyarok többsége nagyon undorító módon viselkedik a másikkal.
Elsősorban olyan emberek véleménye érdekelne, akik huzamosabb ideig kint tartózkodtak külföldön, hogy ott mennyivel volt másabb.
Magamból kiindulva kisebb időket töltöttem jónéhány külföldi országban, viszont hogy összehasonlítási alapja legyen, azért annyit még nem.
Arról viszont tudok nyilatkozni, hogy a magyarok sok esetben elég nagyképűek meg pökhendiek, csak éppen tudnám mire, amikor az ország helyzete jelen esetben ezt nem kívánja meg. Vagyis nagyon nem lenne mire fel önteltnek lenni. Mégis sokan úgy tesznek, mintha ők sz@rták volna a spanyolviaszt.
Szerintetek ennek mi lehet az oka? Egyébként arra értem még, hogy sok rosszindulatút véltem felfedezni köztük, akár az utakon vezetés közben, akár a boltokban bevásárlásnál tolakodnak, lökdösődnek stb.
Szerencsére azért vannak köztük normálisak nem azt mondom, de sajnos ez is már elég nagy arányban fordul elő.
Mitől ilyenek? Mi lehet ennek az oka? Ki mit gondol erről?
Engem is nagyon érdekelne az ok. Kishitűség és bizalmatlanság. Ezeket vettem észre így több év külföldön élés után. Valamiért a magyarokban nagyon benne van, hogy mindig arra koncentráljanak, hogy hogy mehet valami félre.
Ha valamit nem lehet egyszerűen egy cselekedettel megoldani, akkor ott kell hagyni az egészet a picsába. Elég csak körbenézni a gyakoris kommentekben, a megoldás szinte mindig a szituációból való menekülés (szakíts, költözz el stb.), ha pedig kilátástalannak tűnik a kérdező helyzete, jön az áldozathibáztatás (minek mentél oda, primitív vagy stb.). Mindig a lehető legrosszabb forgatókönyvet festik le a kérdezőnek kész tényként tálalva.
Van anyukámnak egy barátnője, egy cigányasszony. Amíg Magyarországon élt, sehogy sem talált munkát plusz a volt élettársától is folyamatosan menekülnie kellett, mert zaklatta. Anyukám segítségével kiment Angliába a családjával ahol kapott egy házat.(!) Pár éven belül elhelyezkedett egy gazdag családnál házvezetőnőként és nagyon szeretik ott. Elgondolkodtam, hogy itt Magyarországon 100% hogy senki nem alkalmazta volna őt. Angliában pedig simán felvették úgy, hogy alig tud angolul. És nagyon jó munkát végez.
Ez történelmileg így van.
Olvass külföldi krónikákat a középkori magyarokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!