Ezek a dolgok másokat is idegesítenek?
Nem tudom, hogy ez annak tudható még be, hogy erősen introvertált vagyok, vagy ez már mondjuk szociális fóbia, valami más.
Pár pelda:
- Utálom, ha buszon/vonaton, órákig egy vadidegen ember mellett kell ülnöm, ez engem nagyon feszélyez. Ha tömegközlekedem, akkor általában nem ülök le, ha igen, akkor is csak úgy, ha nem ülnek velem szemben vagy mellettem. Ha idő közben mellém ülnek, az zavar, de ott csak pár percről van szó.
- Ha éppen indulnék el, de hallom, hogy a lépcsőházban valaki pont akkor nyitja ki az ajtót, akkor megvárom, amíg elmegy. Amikor idegenekkel szállok be a liftbe, azt a pár másodpercet is nagyon kínosnak érzem.
- Az is kínos, amikor megyek lefele/felfele a metrónál a mozgólépcsőn és a mellettünk lévő ellentétes irányból ugye bámulnak az emberek, sokszor nem tudjam merre nézzek.
- Nagyon idegesít, ha “belelátnak” a dolgaimba. Pl egyik nap mentem egy kávézóba a laptopommal, de csak középen volt hely, ahonnan mindenki rálátott a laptopom képernyőjére és ez engem nagyon idegesített, nem is tudtam azt csinálni, amit eleinte akartam. Ha strandon, utazáskor olvasok, zavar, ha mindenki látja, milyen könyv az. Vagy ha a telefonomba látnak bele… Az utcán telefonálni sem nagyon szoktam, de főleg nem facetimeolva meg ordítva, mint ahogy sokan teszik.
Gondoljatok arra, hogy milyen ellenszenvesnek és helyenként szánalmasnak tűntök mások szemében ezzel a viselkedéssel. Egyből nem ettől fogtok szorongani, hanem az ellenkezőjétől.
Rosszindulatúnak és gorombának tűnik egy ilyen ember kívülről, aki ok nélkül tuskó másokkal. Magyarázhatjátok akárhogy.
Engem nem zavar, hogy tuskónak néznek, legalább békén hagynak.
Szerintem ez nem szocfóbia, legalább is nekem arról inkább az jut eszembe, hogy valaki nem mer szólni, ha rossz rendelést kapott, vagy ha le akar szállni a buszról.
Ez simán az intimszféra igényedről szól. Vannak, akik imádnak a másik seggébe belemászni, én nem értem, hogy miért. Mikor szinte az ölembe mászik a kasszánál, vagy a nyakamba liheg mögöttem. Ráadásul ahogy az első oldalon írták, akkora az egojuk, hogy megsértődnek, hogy nem akarsz te is az ő valagukba bújni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!