Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan mondjam meg a kolléganő...

Hogyan mondjam meg a kolléganőmnek, hogy rosszul esik amiket tesz? Mindezt úgy, hogy ne legyek bunkó, vagy fölényes?

Figyelt kérdés

Van egy kolléganőm akivel együtt kezdtünk a munkahelyemen. Jóban vagyunk, de részéről már az elejétől éreztem a távolságtartást, viszont mindig veszünk egymás szülinapjára ajándékot, kávézni járunk, vagy ebédekre. Mivel ő nem vezet, és sokszor járok azokra a helyekre vásárolni ahová ő is sűrűn, mindig szólok neki, hogy most épp az X helyre megyek, ha gondolja eljöhet velem. Sok esetben él is a lehetőséggel, mégis ott van az a bizonyos súrlódás részéről.

Nagyon rossz szokása, és az én esetemben már nem először csinálja, h amikor mesélek, vagy beszélek valamiről, akkor fogja magát és közbevág egy egészen más témával. Ez történt a minap is. A mondandóm közepében voltam, majd odafordult a másik kolléganőmhöz, hogy "Képzeld el, én meg...". Próbáltam már az önreflexiót, hogy mi zavarhatja őt bennem, de nem jöttem rá.

Hétfőn szeretnék vele munka után beszélni erről. Ő tovább bent lesz, így azt gondoltam, h ha elmegy minden kolléga, akkor kicsit félre hívom őt egy nyugisabb helyre és rákérdezek.

Hogy tudnám ezt szépen közölni, hogy ne én tűnjek a sértődékenynek, mégis erélyesnek tűnjek? Nem szeretem a konfrontációt de úgy gondolom, hogy van az a pont amikor muszáj kiállnom magamért.

2023. jún. 4. 09:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hogy lehet elmenni kávézni egy olyam személlyel akit egyértelműen te nem érdekelsz? Ez felszínes egy nagy kamu!!

Csak időtöltésre vagy jó neki, hogy ne üljön otthon.

Mekkora kamu kapcsolatok vannak.

2023. jún. 4. 09:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Miert ragaszkodsz hozzá? Lehet vele beszélni,de lehet ö lesz megsértődve!
2023. jún. 4. 09:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát, azzal hogy félrehívod, nem sokra fogsz menni. Ott, akkor, amikor közbevág kell szólni hogy "Marcsi, még nem fejeztem be". Ha nem veszi észre magát, akkor szerintem fejezd be ezt a barátkozós-kollegális viszonyt, ne hurcold bevásárolni meg shoppingolni, oldja meg magának. Így ugyanis eléggé úgy tűnik, hogy ő csak kihasznál téged/él a kedvező lehetőséggel meg az ingyen fuvarral, de valójában nem érdekled.
2023. jún. 4. 09:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, a nyelvemen volt, hogy hangosan rászólok, de még ekkor is bennem volt a jó szándék, hogy nem fogom kínos helyzetbe hozni. Nagy hibám ez, én is tudom. :-) Másik, hogy erről is akarok vele beszélni, h ha úgy gondolja, h nem tartozok a közeli ismerős körbe, akkor felesleges a szülinapokat és minden más egyéb miatt elmenni ide-oda.
2023. jún. 4. 09:31
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Beszéld meg vele előre, hogy te is-, ő is kap 5 percet, amiben csak te/ő beszél, így mind2töket meg lehet hallgatni.
2023. jún. 4. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!