Anyukám miert viselkedik így?
Figyelt kérdés
Idén érettségiztem. A szobelik meg hatra vannak, 8.an van az emelt biosz szóbelim és 12.en az emelt kemia, valamint 23.an a közép tori és a magyar. Na most miota vege lett az írásbeliknek azóta kezdtem el az emelt szobelikre tanulni, a kozepekre meg egyeltalan nem. Mondom neki, hogy tanulok és ne zaklasson mert úgy nem tudok, és tényleg rengeteg tétel van csak ebből a 2 tantárgyból mégis úgy viselkedik mert amikor ő érettségizett nem kellett ennyit még így tanulni és hogy nem segítek neki semmit (homeofficeba dolgozik általában, egyébként pedig egy bankban a hitel osztályon főnök, de elég heti 1x bemennie) es folyamatosan velem veszekszik hogy mindent o csinal és itt senki nem segít neki. Amikor az irasbelikre készültem akkor is így viselkedett de most is ezt csinálja, mintha nem értené meg hogy ez fontos és tényleg tanulni próbálok. Valaki más van ebben a helyzetben? Mit lehet ezzel kezdeni?2023. jún. 1. 11:15
1/11 anonim válasza:
Nem attól nem fogsz átmenni a szóbelin, ha felsöpröd a lakást, kiviszed a szemetet, vagy elhajtogatod a ruhákat a szárítón :) Ezek 1-2 perces dolgok, akár addig is megcsinálhatod őket, amíg melegszik a kajád a mikróban. Édesanyád teljesen jogosan kéri számon rajtad, ha mindent neki kell csinálnia, egy háztartásban ugyanis mindenkinek ugyanannyi házimunkát kellene végeznie.
2/11 anonim válasza:
Nem szabad ràgörcsölni a tanulàsra.
Kössetek komprosszimot anyukàddal.
3/11 A kérdező kommentje:
1: szoktam segíteni neki, multkor az egesz lakást kitakaritottam mert borzaszto kupi volt, és másnapra ugyanúgy nézett ki, az asztalon volt minden ami nem oda való és stb. Én eléggé tisztasagmanias vagyok, a szobamat is állandóan takarítom. Mosogatogepet is én szoktam ki be pakolni, ami persze tényleg 10 perc maximum. Olyanokra gondol hogy miért nem ülök kint egesznap a nappaliba és figyelem a kutyát meg a cicát nehogy osszeverekedjenek (nem szoktak, csak anyanak abnormális gondolatai vannak hogy a kutya majd megeszi a macskat) meg hogy miért nem én főzöm meg a hétvégi "lakomát" és neki kell. Mondtam neki hogy nincs időm órákat főzni de teljesen mindegy, ha nincs kaja akkor majd eszek hideget, nem fogok éhen halni.
2023. jún. 1. 11:40
4/11 anonim válasza:
Anyád egy igazi kretén. A saját kényelmét többre tartja, mint a sikeres érettségidet. Minél előbb lépjél le. Ez csak rosszabb lesz.
5/11 anonim válasza:
Fogalma nincs arról, hogy milyen rendesen tanulni, hát még ha önmagában nehéz a tárgy. Egyetemen vizsgaidőszakban általában csak kb azt a házimunkát csináltam meg, amit már nagyon muszáj volt, nyilván emiatt kupi volt rendesen, néha-néha ilyen takarítás mánia jött rám, amikor már nem tudtam felfogni se, amit olvasok. Ilyenkor a stressz és a nyomás is erős, általában ezt nem fogják fel. Azt meg külön nem értem, hogy így az érettségi miatt mit kell vergődni, ez az első, hogy nyomás alatt ennyit kell tanulni és örülsz, hogy túlélsz, még semmi rutinod nincs az életed rendezésében, szerintem nem is kell. Nekem egyébként mesterre sikerült azt a készséget fejlesztenem, hogy ne csak a tanulás legyen vizsgaidőszakban, addigra jött le a nyomás, kemény BSc-m volt.
6/11 A kérdező kommentje:
Koszi szépen! Alapvetően is nagyon sokat tanulok, sajnos nekem nem elég csak simán odafigyelnem az órákon, utána meg órákat tanulok itthon csak eddig ugye suliba jártam, és 3-4re értem haza, utána edzésre mentem es este tanultam általában, most meg itthon vagyok egesznap, igyekszem aludni is, és így szerintem számára is fura, hogy mostmar "ha mar nem csinálok semmit" - ő így szokott fogalmazni miert nem segítek. Hát így nem tudom mi lesz a fogorvosi vagy a gyógyszerészeti mellett😅 egyébként ha vége van a szobeliknek tervezek dolgozni menni, ugy kevesebbet találkozom vele legalabb😀
2023. jún. 1. 12:35
7/11 anonim válasza:
"nem elég csak simán odafigyelnem az órákon"
Ezt nagyon gyorsan felejtsd el, ha tovább akarsz tanulni.
8/11 A kérdező kommentje:
Miert? Azt írtam hogy nekem az otoshoz nem elég annyi, hogy odafigyelek az órán, főleg egy matekon mondjuk. Ami nem otos az meg nekem nem jó jegy😅😅 maximalizmus:(
2023. jún. 1. 15:04
9/11 anonim válasza:
Azért mondom, mert ha egy egyetemre úgy mész oda, hogy nem tanulsz az elejétől, akkor onnan kibux.
Ráadásul ott nem figyelnek annyira oda rád. Ha nem tanulsz, senkit nem érdekel, legfeljebb majd megbux.
Olyan meg nincs, hogy a vizsgaidőszakban 4 nap alatt majd mindent bepótolsz.
10/11 A kérdező kommentje:
Persze, tanulás a cél ott is. Alapvetően hazajovok az oraimrol az a tervem, hogy atnezem/tanulom/próbálom megerteni ami bent nem ment😅 persze vizsgaidoszak valószínűleg húzós lesz, ha ott kezdek el tanulni tuti bukta.
2023. jún. 1. 15:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!