Hogy tudnék teljesen megszabadulni a tisztaságmániámtól?
Sziasztok. Kiskoromtól kezdve nagyon szerettem, igényeltem a rendet, tisztaságot. (Pl homokoztunk testvéremmel, és zavart, ha a kezem nagyon piszkos, mentem egyből megmosni, már akkor viccelődtek vele, hogy tisztaságmániás vagyok)
Én mindvégig, konkréten egy hónappal ezelőttig is ezt nem vettem komolyan, mindennapom abból áll, még munka mellett is, haza esek 10 órára, és még én felmosok, mert látok a padlón valamit…és már adott egy pont, amikor azon vettem észre magam, hogy reggel 6 óra van, szabadnapos vagyok, és ahelyett hogy kialudnám magam, már a fürdő csillog-villog, amit amúgy előtte két nappal is kitakarítottam, de mivel bref golyót cseréltem a wcben, ezért alap volt, hogy kisikálom újra az egész helyiséget..
Mondtam már le programot amiatt, mert takarítást terveztem arra a napra…sok emberi kapcsolatom megromlott ezek miatt, szüleimmel is..és most adott a pont, nagyon változni szeretnék, apukámmal nagy veszekedés tört ki azon, hogy inni öntött magának, és félrement, ezért nagyon kiakadtam rá. Ezután olyan büntudatom lett, beismertem nagyon nincs rendben nálam valami, és szeretnék változni, de nem tudom hogy kezdjek bele..nagyon elvagyok keseredve most is sírok, remélem nem nagyon össze vissza az írásom. Tudom, annyi lenne az egész hogy ne takarítsak, de konkrétan számomra ez fizikai fájdalom…szakemberhez kéne fordulnom? Nagyon remélem egyedül is eltudom ezt intézni magamban, erős személyiségnek tartottam magam eddig…😞 de ez valami borzasztó ahogy lehoz az életről, és hogy rosszul érzem magam és koszosnak érzek mindent, ami amúgy tiszta…
Tiszta hülyének érzem magam emiatt, nem is tudom hogy alakult ez ki bennem, nem koszban, mocsokban nőttem fel, hogy ez váltotta volna ki ezt..egyszerűen nem értem, és ezt nagyon ijesztő volt beismernem, de remélem ez önmagában egy jó pont, hogy végre észrevettem.
Már annyit tettem, ma nem mostam fel, és van egy pár mosatlan a csapban, és frusztrál, kimennék elmosogatni, de nem fogom!
Valakinek tapasztalata ilyen betegséggel kapcsolatban? Hogy sikerült kezelni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!