Nőknél, ha azt mondják valakire, hogy "asszonyos", az negatívum?
"asszonyos" = elhízott nő
"meg vagy emberesedve" = elhízott férfi
Mind a kettő negatívum. Férfiaknál a vékony testalkat meg egyáltalán nem kisfiús. Hisz a szálkás vékony test igenis vonzó.
Nem használok ezeket a kifejezéseket, bár zudom mit jelentenek.
Ellenben, sajnos igen primitívnek kell lenni ahhoz, hogy a súlyával bántson meg valaki egy másik embert.
Szerintem amúgy nem rosszindulatból mondják ezeket, én főleg vidéki egyszerűbb emberektől hallottam, hanem inkább csak hogy egy másfajta életszakaszba léptél, mint korábban.
Mindkettőt pejoratívan használom. Ez olyan vidékiesen szalonképes "de dagadt lettél".
Mondjuk én azt, hogy "asszonyos" férfira is szoktam mondani, mikor 20-as, 30-as férfiak seggre híznak, és ilyen Kardashianes lesz a hátsójuk. Brr.
Szerintem az asszonyos kifejezés nem mindíg kifejezetten a testsúlyra vonatkozik.
Amikor valaki kicsit totyi- motyisan, kicsit totyogósan mozog, úgy megy mintha be lenne röttyentve, vagy plúg lenne a popsijába.
Kicsit úgy asszonyosan. Ez nem mindíg súly fügvénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!