Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy ne omoljak össze össze...

Hogy ne omoljak össze össze állásinterjú során? Hogy érdekeljen, hogy mások mit mondanak?

Figyelt kérdés

Igazából 2 kérdés egybefogalmazva. Nehezemre esik egy állásinterjú során megjátszani magam végig. Maximum 10 percig tudom eljátszani, hogy tényleg ott akarok dolgozni de sajnos a 10. perc környékén összeesek, energia crash és kiderül a valódi énem, akinek amúgy egy milliméter porcikája sem akar ott dolgozni. Sajnos nincs olyan munka, amit szeretnék csinálni, az életem értelme az egész napos alvás és Youtube videók nézése, de ebből nem lehet megélni és sajnos kell a pénz... Viszont amint kiderül, hogy csak nyűgből vagyok az állásinterjún mert kell a pénz az élethez egyből elbukom az interjút. 10 hónapja nincs munkám.

Sok kulimunkára (gyorsétterem, call center, gyár) is jelentkeztem, ezekre sok helyre fel is vettek anno de annyira nem tudtam hozzájuk szokni, hogy vagy engem rúgtak ki próbaidőben vagy én mondtam fel. Sokszor lesz*rtam a munkát és csak leültem egy sarokba duzzogni vagy kikapcsolni az agyam és álmodozni.

És hát itt jön a másik problémám, hogy egyszerűen nem érdekelnek, hogy mit mondanak nekem. Amint úgy érzem, hogy valami csak 1%-ban is nyűg nekem akkor kikapcsol az agyam, már millió kilométerre máshol jár az eszem és sokszor azt veszem észre, hogy hívogatnak, hogy úgy zoom outoltam a beszélgetésből, mint annak a rendje és csak "oké"zgattam meg "ja"zgattam, de amúgy nem figyeltem egyáltalán. Ez is nagyban megnehezíti a munkatalálásom. De a szociális kaplcsolataim is a béka segge alatt vannak emiatt. Amint beszél hozzám valaki, ha csak egy picit is nem érdekel a téma, akkor már csak testben vagyok ott. De sokszor ha érdekel a téma akkor is kikapcsol az agyam a beszélgetésben.

2023. máj. 25. 18:37
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

Még nem vagy elég mélyen ahhoz, hogy lejjebb adj az igényeidből vagy visszavegyél az arcodból (nem flegmaságra értve, hanem hogy neked nem számít a következménye egy sikertelen interjúnak, valaki gondolom még eltart).

Balázska (az igazi, nem a munkaügyes troll) is ezt tolta, alkeszként éveken át nyomta a hülyeséget itt az oldalon, hogy neki semmi nem jó és neki csak olyan munka kell ahol tud titokban piálni, más nem. Aztán ahogy teltek az évek már magát nem tudta egyedül fenntartani, végül valami rokonnál húzta meg magát, majd idén tavasszal már ő is kirakta és elvileg hajléktalan.

Ide már nem írta le, végül Redditről is kibaszták, de egy sztorinak elmegy, hogy lásd meddig lehet csúszni (törlés miatt a kérdés részletezése rejtett, de a kommentekből összeszedhető):

[link]

Úgyhogy nyugi, van lejjebb, és majd lehet 10 újabb hónap múlva már nem lesz kedved a vállad vonogatni és máshogy állsz a dolgokhoz.

"egyszerűen nem érdekelnek, hogy mit mondanak nekem"

Akkor viszont felesleges volt feltenni a kérdést. Minek koptassa bárki az ujjait, ha úgyis leszarod...

2023. máj. 25. 18:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus kőne
2023. máj. 25. 18:51
 3/5 anonim ***** válasza:
44%

"Nehezemre esik egy állásinterjú során megjátszani magam végig."

Ha nem tudod önmagadat adni, akkor az élet egyetlen egy területén sem leszel sikeres, csak mások taposása által, és csak addig amíg egí nálad egyenesebb emberrel nem kerülsz szemben, mert onnantól kezdve indul a lejtmeneted.

Egyéb íránt, az egyik legnagyobb csalódás az aki ilyen ember, és leül melózni, ha még hosszú nyelvcsapásokkal is bír a felsőbb vezetés felé, akkor a kollégáknak forog a gyomra.

2023. máj. 25. 18:55
 4/5 A kérdező kommentje:

"Ha nem tudod önmagadat adni"

Egy búval b*szott, semmi kedvem élni embert hol akarnak alkalmazni, akin látszik, hogy 2 hét múlva felakasztja magát ha a legkisebb munkahelyi problémát is megkapja?

"Pszichológus kőne" Most vagyok az 5. pszichológusmomnál. Az előző 4 lemondott rólam, mondván veszett eset vagyok. Mindegyik mélydepresszióval, végtelenül toxikus család- és életkörülményekkel és krónikus munka- és életundorral diagnosztizált.

"nem számít a következménye egy sikertelen interjúnak" Számít, mert az eltartóim egy ideje fenyegetnek, hogy már lemondanak rólam és nemsokára repülök az utcára. Bennem van a vágy is, hogy ebből a toxikus mocsárból elköltözzek, de ahhoz stabil pénzügyi háttér kell.

Sajnos amúgy hasonlóan ismert vagyok mindkét platformon, mint Balázska. Igaz nála még jobb helyzetben vagyok, de már gondolkodom az öngyilkosságon, mert nem tudok kitörtni a lejtő aljáról.

És amikor beszélnek hozzám akkor tényleg nem érdekel semmi,de ilyenkor fél-anoniman legalább van egy kis affinitásom ezt nézni.

2023. máj. 25. 19:09
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
Arra gondolj, hogy milyen lesz az élet hajléktalanként, és megjön a kedved a munkához!
márc. 5. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!