Mik a biztos taszító jelek egy állásinterjún?
Ápolatlanság, rossz beszédkészség, nehéz felfogóképesség, önbizalomhiány.
Persze baromira nem mindegy, hogy valahova operátornak jelentkezel, vagy pl. marketingmenedzsernek.
Interjúztató szavába vágás
Beszólogatás, irreleváns dolgokkal érvelés (szakmai kérdésre indoklásnak a végzettséget felhozni)
Büdös, ápolatlan kinézet
Igazából a business casuallal nem lehet mellélőni akkor sem, ha a munkahelyen nem kötelező
Korábbi munkahely szidalmazása
Diplomatikus válaszok helyett túlzott bizalmaskodás és nyers őszinteség
Túl sok információ megosztása ahelyett, ami feltétlenül szükséges
Magánéletről beszélni (akár kérdezik, akár nem) - senkire, ismétlem, senkire nem tartozik, hogy van-e gyereked vagy párod. Az ezzel kapcsolatos kedvezmények igénylése közben ráérsz tudatni, MIUTÁN FELVETTEK. Addig és azután semmi köze az üzlethez
Ugyanez a nem megváltozott munkaképességet eredményező eü állapot is
HR-es oldalról nem tudok nyilatkozni. Bár gondolom alapvetően, ha valaki igénytelen, közönséges az egy erős jelzés, hogy ne.
Ha te vagy a jelölt, akkor pedig érdemes megfigyelni azt, aki elvileg a felettesed lesz. Szerintem legtöbbször a HR-es mellett ők is interjúztatnak valamelyik körben. Ha sunyi, rossz előérzeted van, nagyon mézes mázos, olyan hamisnak tűnő, akkor inkább ne fogadd el a munkát. Tapasztalat. Soha nem követhettem volna el nagyobb hibát, minthogy elhittem a körítést, aztán egy igazi kígyó fészekbe kerültem, szemetek közé. A munkanapokon mondanom sem kell ugyanaz az ember már nem úgy viselkedett, mint az interjún…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!