Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha emailben kérdeztem valamit...

Ha emailben kérdeztem valamit és nem érkezett válasz, mennyi idő után nem illetlenség küldeni egy udvariasan megfogalmazott emlékeztető emailt?

Figyelt kérdés
2023. máj. 24. 16:12
 1/6 anonim ***** válasza:
22%
Masfel het
2023. máj. 24. 16:19
 2/6 anonim ***** válasza:
40%
Vagy telefonon érdeklődhetsz..
2023. máj. 24. 16:36
 3/6 anonim ***** válasza:
44%
Kinek? Kolléga, rokon, barát, HR, webáruház, futárszolgálat...?
2023. máj. 24. 16:48
 4/6 anonim ***** válasza:
87%

Illetlenségnek nem illetlenség. Többször volt, hogy elfelejtettem egy üzenetre vagy levélre reagálni, volt aki 1 nap után írt, volt aki várt 1 hetet, egyik esetben sem sértődtem meg, sőt, örültem az emlékeztetőnek.

Maximum amit utálok, ha valaki 1-2 órán belül már hahózik. Most képzeld el, hogy felszállok hazafele a villamosra, bejön egy üzenet Messengeren. Gondolom majd amikor hazaértem, nyugiban átolvasom. Majd ahogy átlépem otthon a bejárati ajtó küszöbét, az ismerősöm már hahózik...

Amúgy:

Ha valami nagyobb cég/szolgáltatás, ott akár hetekbe is telhet a válaszadás, van ahol 30!! napba, így várnék türelemmel. Én ezért is inkább telefonálok, csak akkor emailezek, ha képernyőképet vagy dokumentumot küldenék.

Ha kisebb cég vagy más hivatalos dolog, ahol a válaszadás is gyors, akkor ott 72 óra után már lehet írni újra. Simán lehet, hogy belekezdtek a válaszba, de nem tudták befejezni, aztán elfelejtődött, lehet tele vannak munkával, de a 72 óra már annyi idő, hogy jelzed, tudatában vagy annak, hogy nem a feneküjet vakarják, ezért vártál udvariasan.

Ha munkahely vagy tanár, ott nem érdemes emlékeztetőt írni. Ha nem válaszol a főnök vagy a tanár, akkor másnap vagy pár nap múlva oda lehet menni hozzá élőben.

Barátnak talán 24 óra, de ha szívességet kértél tőle, akkor legalább 72 óra.

2023. máj. 24. 17:33
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
1-2 perc.
2023. máj. 24. 17:46
 6/6 anonim ***** válasza:
37%

#5:

Na te se növesztettél magadnak valami sok türelmet...

2023. máj. 24. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!