Ez, emberi vagy kifejezetten magyar sajátosság, ha ismertebb leszel vagy népszerű bizonyos körökben, akkor eltávolodsz a tömegtől, az eredődtől, és nem tartod a kapcsolatot az egyszerű hétköznapi emberrel?
Tehát: volt lány ismerősöm, szép volt de szende. Félénk aztán rájött hogy ő kelendő a fiúknál és hatalmas egója lett.
Más: Vagy van több ismerősöm: aki ismert lett, országosan és most akkora az egójuk hogy szrnak arra a közegre ahonnan jöttek.
A dolognak ez a dinamikája, vagy ez csak magyar sajátosság? Ti is tapasztaltátok ezt?
Egyik párom volt ilyen, mikor feljebb lépcsőzött es szakmunkásból csopvez lett hogy ugy elszállt magátol hogy elkezdett engem aranyásonak titulálni aki le akarná húzni(kerdeztem tole hogy nem zavar mikor összejöttünk hogy munkád se volt...? Hát erre ő nem emlékszik..) aztán hirtelen 50 ezre cipőket meg ruhákat vett magának(a párjának persze semmitse..), és aztan uj kocsit hajót, meg lecserélt mert hát én keveset keresek hozzá képest(habár utánam se jobban kereső nőt talált magának..)
De ezt a megasztárosaknal is megfigyeltem. Akit kicsit is felvet a média hirtelen szakítgatnak meg más kell.
Adj hatalmat az emberek kezébe meglátod milyenek.
Szerintem ez abból ered hogy így élik ki a frusztációjukat a legtöbben. Szegényként úgy érzik hogy lenézik őket, aztán mikor kicsit feljebb kapaszkodnak akkor le fogják nézni a szegényebbeket merthát "ha nekem szar volt neked is legyen az".
Persze ez a lenézés legtöbbször a saját képzelgésük, szóval mikor ők köcsögösködnek akkor az ezerszer rosszabb lesz mint amit kaptak.
Mondjuk ez csak a saját kis fejtegetésem, az én környezetemben ezt látom, de lehet máshol nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!