Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha kifejezetten vasúttal...

Ha kifejezetten vasúttal kapcsolatos tervezőmérnöki munkát szeretnék, akkor gépészmérnöki vagy járműmérnöki BSc a jobb alap?

Figyelt kérdés

Például a knorrnál, ha jól tudom akkor van lehetőség fékrendszereket tervezni (tudom amúgy hogy jelenleg a gyártási folyamatokban dolgozó mérnökök keresnek többet, ez most nem érdekel), és mindig is furcsállottam hogy miért van az, hogy 90 százalékban gépészmérnököket keresnek oda…

Illetve, hogyha a járműmérnökit mondjátok, akkor inkább a BME vagy Széchenyi István Egyetem?

2021. nov. 7. 13:23
 1/3 anonim ***** válasza:

A BMI az inkább gumikerekes mint kötöttpályás...

"vasúttal kapcsolatos tervezőmérnöki munkát"

A pályaépítéshez nem kell járműmérnöki... pontosítanád hol szeretnél tervezni?

2021. nov. 7. 15:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából mindegy, mivel igen nagy az átfedés a két szak között. A gépészmérnöki általánosabb, átfogóbb, a járműmérnöki meg jobban a jérművekre van kihegyezve. De attól még a mechanika, áramlásta, hőtan, gépelemek, műszaki ábrázolás, és még sorolhatnám tovább a műszaki tudományterületeket, csont ugyanazok, maximum máshova teszik a hangsúlyt.

Emiatt gépészmrénököknek kiírt állásokra simán fel szoktak venni járműmérnököt, ileltve fordítva is.

Ha járműmérnökire mennél, nem biztos, hogy a BME-t ajánlanám, a Közlekkarnak nem igazán van jó híre, elég káosz van, meg sok a szándékos szivatás. Gépészmérnöki szak viszont elég jó (másik karon van, ahol sokkal normálisabbak a viszonyok), én is ott végeztem nem is olyan régen, és vásúti járműfenntartásban dolgozom jelenleg :)

2021. nov. 7. 21:19
 3/3 totolala ***** válasza:
73%
SZE gépészmérnök karját elkerülném nagy ívben.. Nagyon tucat képzés, és a Gépszerk tanszék oktatói agyhalottak.. De most nem túlzok, a fele tényleg nem 100-as. Ha ragaszkodsz a gépészethez, akkor ezt inkább dobd a SZE-t, de ha vasút a célirány, simán elgondolkozhatsz Villamosmérnökin, vagy esetleg Mechatronikán is, ezek egyel érdekesebb szakirányok, mint a Gépészmérnök, és valamivel értékesebbek is.
2022. jan. 14. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!