Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kérdés: Ez lenne a "dallamtapa...

Kérdés: Ez lenne a "dallamtapadas"? Mik a "dallamtapados" szàmok? Mi ez az egész? Vmi tudomnyos magyarazat?

Figyelt kérdés

Vannak azok a zeneszámok, amik ugy igazabol soha nem is voltak a nagy kedvenceim, igazábol alig hallotam őket párszor...és mégis.

Kis tulzással ezt a számot hallgatam egész éjjel.

Lay Low.Tiësto.

Fárdat voltam, itthon voltam. Egy erdő szélén lakok, tényleg csak a madàrcsicsergés amit hallani szoktam.

Vasarnap este volt.

Probáltam elaludni, ami végül is sikerül...

Csak közbe végig, nagyon-nagyon halkan egy szám szólt a háterben. Amikor elszőr meghallotam ezt a számot, akkor a telomra néztem rá, nem-e vmi "facebookos" hangos reklám háttér zenéje szól.

Persze nem telom szòlt, hisz nemrég kapcsoltam ki a netet rajt - és ahogy szoktam lefekvés- lémitva hagytam.

De a szàm tovabbra is szòlt.

Ezutàn kimentem a hàz elé, az udvarra.

Nem-e vmelyik több száz mèterre levő szomszéd hallgatja.

Hát a szomszed se zenélt sehol.

Kinn az,udvaron màr semmiféle zenét nem hallottam, még nagyon-nagyon halkan se.

Semmit a tücsök zugason kívül.

Viszont amikor a csöndes kis szobàmba visszatérve probaltam aludni ez szâm végig ,ment nagyon halkan a hàttérben, amig elnem aludtam. Ez több òra volt.

Az eddigi életem soran màr volt pàr ilyen "dallamtapados" estém. Eddig kb 5x. Mindig más zene szólt. Volt pl .Jacko

Kérdés: Ez lenne a "dallamtapadas"?

Mik a "dallamtapados" szàmok?

Mi is ez egész?

#hang #agy #Dallamtapadas
2023. máj. 10. 18:49
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
te vagy az az elmebeteg kérdező aki írta múltkor hogy az ember ne hordjon maszkot mert a végén nem lesz arca? xd
2023. máj. 10. 19:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ez olyankor jön elő, amikor hallok egy zenét, amely megtetszik és többször is meghallgatom. Mivel én is írok zenéket, gyakran útközben, fejben komponálom meg. Ilyenkor viszont szinte mindig hasonló dallamok jönnek elő, mint az éppen újonnan megtetszett zene. Nem tudom magam függetleníteni tőle (vagy csak részben). Nálam ez a dallamtapadás.
2023. máj. 10. 20:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha úgy hallasz zenét, hogy nem szól zene, az nem dallamtapadás, hanem pszichózis.

A dallamtapadás az, amikor meghallasz egy számot, és utána nem megy ki a fejedből, ismételgeti az agyad.

Van egyébként tudományos magyarázat rá, azért megy a fejedben folyamatosan, mert valójában nem tudod az EGÉSZ dalt felidézni, csak egy részét, és az agy ezzel az ismetelgetessel próbálja elohivni a hiányzó részeket. Állítólag segít, ha ilyenkor meghallgatod az adott dalt.

Hogy mik ilyen zenék, azt nem tudom megmondani, szerintem ez változó. Nálam általában valami idétlen hülyeség szokott lenni.

2023. máj. 10. 22:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Úúristen!
2023. máj. 11. 08:15
 5/6 A kérdező kommentje:
Pszihozis? De mitol?
2023. máj. 11. 12:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát, remélem drogoktól!
2023. máj. 11. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!