Kérdés: Ez lenne a "dallamtapadas"? Mik a "dallamtapados" szàmok? Mi ez az egész? Vmi tudomnyos magyarazat?
Vannak azok a zeneszámok, amik ugy igazabol soha nem is voltak a nagy kedvenceim, igazábol alig hallotam őket párszor...és mégis.
Kis tulzással ezt a számot hallgatam egész éjjel.
Lay Low.Tiësto.
Fárdat voltam, itthon voltam. Egy erdő szélén lakok, tényleg csak a madàrcsicsergés amit hallani szoktam.
Vasarnap este volt.
Probáltam elaludni, ami végül is sikerül...
Csak közbe végig, nagyon-nagyon halkan egy szám szólt a háterben. Amikor elszőr meghallotam ezt a számot, akkor a telomra néztem rá, nem-e vmi "facebookos" hangos reklám háttér zenéje szól.
Persze nem telom szòlt, hisz nemrég kapcsoltam ki a netet rajt - és ahogy szoktam lefekvés- lémitva hagytam.
De a szàm tovabbra is szòlt.
Ezutàn kimentem a hàz elé, az udvarra.
Nem-e vmelyik több száz mèterre levő szomszéd hallgatja.
Hát a szomszed se zenélt sehol.
Kinn az,udvaron màr semmiféle zenét nem hallottam, még nagyon-nagyon halkan se.
Semmit a tücsök zugason kívül.
Viszont amikor a csöndes kis szobàmba visszatérve probaltam aludni ez szâm végig ,ment nagyon halkan a hàttérben, amig elnem aludtam. Ez több òra volt.
Az eddigi életem soran màr volt pàr ilyen "dallamtapados" estém. Eddig kb 5x. Mindig más zene szólt. Volt pl .Jacko
Kérdés: Ez lenne a "dallamtapadas"?
Mik a "dallamtapados" szàmok?
Mi is ez egész?
Ha úgy hallasz zenét, hogy nem szól zene, az nem dallamtapadás, hanem pszichózis.
A dallamtapadás az, amikor meghallasz egy számot, és utána nem megy ki a fejedből, ismételgeti az agyad.
Van egyébként tudományos magyarázat rá, azért megy a fejedben folyamatosan, mert valójában nem tudod az EGÉSZ dalt felidézni, csak egy részét, és az agy ezzel az ismetelgetessel próbálja elohivni a hiányzó részeket. Állítólag segít, ha ilyenkor meghallgatod az adott dalt.
Hogy mik ilyen zenék, azt nem tudom megmondani, szerintem ez változó. Nálam általában valami idétlen hülyeség szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!