Mennyire vagy kíváncsiskodó, bizalmaskodó ember az alábbi példák szerint?
Figyelt kérdés
Felmész számodra vadidegen lakásba, mert hirdetnek valamit ami téged érdekel, de csak ott lehet megnézni személyesen a tárgyat. Közben főz a háziasszony. Te megjegyzed, hogy "De finom illatok, mi készül, megnézhetem?"
Vagy ugyanez családi háznál, csak itt kint az udvaron. Feltűnik, hogy a házigazdának szőlője van. Megjegyzed: "De szép szőlői vannak, nem adna egy fürtöt nekem?"
Szerintem ez már nagyon is tolakodás, de ki hogy gondolja, ez még belefér, ha a házigazda nem kínálja fel?
2023. máj. 10. 18:05
11/14 Metionin válasza:
Semennyire. Eszembe se jutna megjegyzéseket tenni valaki más lakására vagy hogy épp mit főz. Nekem ez tolakodás. Ja és vidéki vagyok...
12/14 anonim válasza:
Mi Bp-ről költöztünk vidékre (nem Pest megye), én nem bírom megszokni ezt a kotnyeleskedő stílust ami itt van. Nem csak kíváncsiak, de rosszindulatúak is. Én nap mint nap tapasztalom ezt hogy mindenbe beledugják az orrukat, ha új autó v az udvaron valami változik jönnek megnézni, okoskodni, persze nyilván irigység és rosszindulat. Szerintem primitívség amúgy az is amit te leírtál, de már az is, hogy bebámulunk más telkére, ami meg nettó primitívseg hogy megjegyzéseket teszünk úgy, hogy ott a tulaj és hallhatja. Ezeket az embereket extrém alacsony intellektus jellemzi, sajnos vidéken tényleg ez megy, nem lehet megszokni :)
14/14 anonim válasza:
"Megnézhezem?" "Adna egy fürtöt?" Biztos, hogy nem lennék ekkora pofátlan sehol, ilyen szavakat nem használunk más házában. Maximum megjegyezném, hogy jó illat van kedvességből, esetleg tippelnék, hogy mi fő. Szintén megjegyezném, hogyha szép a szőlő, ha annak látnám, de vagy megkínál a tulajdonosa vagy nem. A kíváncsiság mint nyitottság oké, de gátlástalanság ilyen szinteken már nem. Ja és én pesti vagyok és most falun élek. Tapasztalat, hogy sehol sem szeretik az ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!