Mi a véleményed Borsod-Abaúj-Zemplén megyéről (vármegye)?
Milyen volt a múltban?
Most milyen a jelenben?
Hogyan képzeled el a jövőjét?
A múltban más volt minden. Az őseink kimentek a TSz-be dolgozni, mindenhol szántóföld volt, megtermelték maguknak ami szükséges, haza mentek, az állatokról gondoskodtak, sajat földjüket gondozták.
Mára rengeteg földet megvettek, ahol hatalmas gyártó csarnokok épültek. Egyszerűen nem értem. Lasszóval vadásszák a fizikai munkaerőt, ez a réteg vándorol egyik gyárból, mert a pénz általában sehol nem elég az életre, de az egyik helyen lehet van 50 ft több juttatás, mint a másikban. Soha nem lesz 1000-2000, a Boscha 5000 fő fizikai alkalmazott, mindenhol, mindig hiány van, de azért épül még egy gyár, akinek szintén kellene meg 1000 fő munkavállaló.
Közben pedig a cigányság egyre nagyobb teret nyer magának. A fiatalok legtöbbje elköltözik nyugatra, az elhunyt öregek lepusztult házait a cigányság vásárolja fel. Miskolc és környéke még élhető, lehet jó helyeken lakni. De ahogy haladunk az abaúji régióba egyre rosszabb a helyzet.
És sajnos ez csak rosszabb is lesz a jövőben. Én sajnálom nagyon, mert szép helyei vannak a megyének, de szép jövője az nincsen.
Utálom. Gyárakon kívül szinte semmi munkalehetőség. Sok helyen a minimálbérnél is kevesebbet adnak (simliznek a bejelentéssel)
Sok a cigány. Szinte már mindenhol csak őket látni. Nem dolgoznak, de a legótvarasabbja is új kocsival mászkál, műkörmös, markás ruhás és van legalább 1 háza. Fehérekből a csokos putrisok vannak többségben. Talán a cigányoktól is rosszabbak.
30 éves vagyok
Ott nőttem fel Miskolc mellett egy kis faluban.
A gyermekkorom szép volt, sokat kirandultunk. Elég jól éltünk.
20 évesen Miskolcra költöztem. Már "felnőtt" fejjel azért láttam hogy gyerekkoromhoz képest mennyivel komorabb lett a város , szegényebb. Sok hely bezárt. De még így is szépnek láttam. Mindig volt munkám, könnyen is találtam munkát mindig. Rengeteg szórakozási lehetőség volt / van. Minden zegzugos részét ismerem már.
Most Pest mellett élek, de mai napig bármikor vissza költöznék oda.
Nem látom rosszabbnak ott a helyzetet mint bárhol máshol. Sűrűn járok oda a mai napig.
7# Látszik , hogy soha nem jártál még itt.
Érdekes én pl igen jól eléldegéleg egy faluban kazincbarcika környékén és azt se lehet mondani , hogy valami milliós fizetésem van.
Mindenhol meg lehet élni csak tenni kell érte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!