Sok helyről hallom de kíváncsi vagyok: Borsod- Abaúj- Zemplén és Szabolcs- Szatmár- Bereg megye nagy része tényleg gáz helyek ingatlanvásárlás és közbiztonság szempontjából (leszámítva 1-2 települést és városrészt)? Vagy ez el van túlozva?
Engem is érdekel, követem.
#3: Ha szabad tudni, a megye melyik részén nőttél fel? Melyikről írod, hogy nem vészes a közbiztonság?
Ezért le leszek pontozva de én pont fordítva tapasztaltam 25 évem alatt kazincbarcikai vagyok (miskolctól 15 kilométerre kb egy 25.000-res város előtte faluba éltem és tudjátok mit néhány helyen kívül mint pl (rudabánya) egyáltalán nem gáz.
Az előttem lévők nem tudom mikor éltek ott de az én észre vételem szerint egyáltalán nem gáz
BAZ megyéről tudok nyilatkozni.
Falvak: Alapvetően 3 kategória van.
1. Gyönyörű régi parasztházakkal teli és/vagy csodás természeti környezetben lévő falvak, amik már ránézésre is egész jól megélnek a falusi turizmusból (Háromhuta, Irota, Arka, Gagyapáti, Bükkszentkereszt)
2. Lerohadt putris gettók, amik miatt rossz hírét keltik a megyének (Csenyéte, Farkaslyuk, Szakácsi, Bánszállás – ez mondjuk Ózd része, de különálló)
3. Kihalófélben lévő, idősekkel teli falvak, ahol nincs semmi (ez némi átfedésben van az első kategóriával)
Ha az 1. kategóriába eső települést keresel, érdemes rázoomolni a környékre a google térképen és megnézni a lakosságot a wikipédián, jellemzően ahol minden tíz lakosra jut egy panzió, ott minden oké. Ezt általában a google utcakép is megerősíti.
Kis és közepes városok
Kétféle van, a régebbi, történelemmel rendelkező, kulturált kisvárosok ezek többnyire az abaúji és a zempléni részen (Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tokaj), illetve a szoci iparvárosok, többnyire a borsodi részen (ezek összefoglalhatóak annyival, hogy Ózd szegény, Tiszaújváros gazdag, Kazincbarcikán meg nincs semmi, de legalább közel van Miskolchoz. Illetve van még Mezőkövesd, ami elég helyes, nyugis városka.)
Miskolc
Itt egy városon belül megvan mindaz, amiket előbb a megyéről írtam, tudni kell, melyik városrészbe költözöl. Ingatlan.hu-n a négyzetméterár már eligazít, van egymillió fölötti és százezer alatti is, a google utcakép meg a legtöbb helyen biztos támpont.
#8 igen, a 100 millás lakások meg azért épülnek, hogy csak a szél zörgesse körülöttük a faleveleket a kihalt utcákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!