Miért nem tudják elviselni az emberek a kritikát?
Alacsony EQ, önfegyelem és megfelelő konfliktuskezelés hiánya.
Egyre többen, ahelyett, hogy elgondolkodnának a jogos kritikán, önvédelemből inkább támadnak, személyeskednek, mert nem tudják, akarják rendesen feldolgozni a hallottakat.
Alapvetően a hatalmas egoizmus az oka.Nem tűrik a kritikát,de nekik mindent lehet.Múltkor két biciklisnek szóltam,mert már majdnem nekem jöttek ott,ahol zebra van,a válasz az volt,hogy "nem,itt bicikliút van"
Egyébként itt nem tudom mi volt a pontos szituáció, ha csak simán rollerezett a járdán,de kikerülte az embereket,azért nem kell neki beszólni.
Különbséget kell tudni tenni jogos, ill. jogtalan vagy építő jellegű, ill. csak kellemetlenkedést célul kitűző, de akár a tapintatos és kíméletlenül neveletlen kritika között. Az sem mindegy, hogy aki kritizál, annak rend van-e a háza táján, - mert ha nem, akkor pofa súlyba!...
A másokat kritizáló emberek legtöbbjének nagyobb kupi van a környezetében, mint azokéban, akiket piszkálni próbálnak, - nem látják a saját egójuktól a koszfészket, amiben játsszák az eszüket, osztják az eszet!
Ennyi!
Az kritizáljon másokat, aki kenyeret is ad a kritizáltaknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!