A párkapcsolatban élő embereknek általában nagyobb az önbizalmuk?
Itt az oldalon szerintem nagyon mennek a lenéző kommentek azok irányába, akiknek problémájuk van az ismerkedéssel. Persze az esetek jelentős részében ki is provokálja az illető, mert olyan kérdéseket ír ki, hogy mennyi pénz kéne xy nőhöz vagy miért csak szexre kell a férfiaknak, de máskor lehet tök normális, csak éppen nincs szerencséje.
Akik párkapcsolatban élnek, sokszor el sem tudják képzelni milyen a másik oldalon , úgy biztosak magukban, hogy ők jó úton járnak és van, aki őket választotta. Valószínűleg az is benne van, hogy a társadalom példaként állítja azokat, akik kapcsolatban élnek és piszkálja azokat, akik nem. Ez is biztos befolyásolja az önbizalmat.
Résemről köze nincs a párkapcsolatomnak az önbizalmamhoz.
Sőt, ha visszafordítjuk a kérdésed, akkor a párra találáshoz eleve kell egy adag egészséges önbizalom.
Az önbizalomhiány általában lúzerséggel párosul, az pedig nem kívánatos senkinek.
Nálam pont az ellentétje volt, amíg kapcsolatban éltem, addig az önbizalmam rettentően alacsony szintre süllyedt.
Persze ez betudható annak, hogy nem volt a legtökéletesebb kapcsolat, de mégis mióta egyedülálló vagyok sokkal többre értékelem saját magam.
"Akik párkapcsolatban élnek, sokszor el sem tudják képzelni milyen a másik oldalon..."
De igen, el tudják képzelni, mert senki nem párral bújik ki az anyja hasából, kivéve az ikreket, de ők amúgy sem jöhetnek szóba mint pár.
Hát hogyne.
Ha vakaki párkapcsokatban él, az azt jelenti, hogy kellettél valakinek.
Fontos vagy valakinek, és ez hatalmas önbizalmat ad.
Ha nincs senkid, az meg bizony elbizonytalanít.
Az ember úgy érzi, hogy nem hasznos tagja a társadalomnak.
Az ember úgy érzi, hogy nem vagyok más, mint egy szarkupac, hisz nem kellek senkinek.
Az önbizalomhoz nő kéne. A nőhöz viszont önbizalom.
Úgyhogy ez bizony a tyúk és a tojás esete.
Vagy inkább az " ördögi kör" mert amíg nincs párod nincs önbizalom, ha nincs önbizalom akkor nincs párod...🙂
Annak, ha valakinek csak az ad önbizalmat ha valakinek a csatolmánya, van egy pontos megnevezése: Társfüggőség
Ez pedig egyfajta mentális betegség, amit szakember kezelhet, ha valaki képes ezt felismerni és szembenézni vele.
Lehet igazad van,és orvosi eset vagyok,mert nekem nagyon hiányzik egy " csatolmány" nem részletezném hogy miért! Valószínű mert baj van a fejemmel! 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!