Miért van manapság ennyi pánikbeteg?
Három kollégám is, édesanyám is,barátnőm is.
Korunk betegsége,vagy régen ugyanennyi volt,csak nem volt rivaldafényben?
Mi ennek a betegségnek a forrása?
Én azért nem hagynám ki azt se, hogy most rengeteg városban 2-3 szor annyi ember van, mint régen.
Nyilván nem mindenkinél ez van.
Én ugyan nem vagyok pánikbeteg, de régen imádtam ide-oda járkálni, bevásárolni stb. most meg már szinte rosszul vagyok tőle meg ideges, mert állandóan szarásig vannak az üzletek, parkolók tele autókkal, csak a kasszázás annyi idő, mint régen a bevásárlás maga volt...
Sokszor ha menni kell valahova már előre kivagyok tőle, hogy akkor aztán megint hogy lesz a parkolás és a többi.
Nem csoda, ha az emberek kikészülnek egyre jobban.
Ahol én lakom is, régen egy szép kisváros volt, nyugis, erdős, gyönyörű.
Most meg úgy érzem magam, mintha Pest egyik kerületében élnék kicsit több zöldterülettel.
Vajon kinek jó ez? Ki érzi magát jobban ettől?
Főleg, hogy az infrastruktúra egyáltalán nem követi le és nem is tudja a 2-3 szoros ember meg autótömeget, így ráadásul még nyomor is van.
Nekem a kérdés megnyitásakor az ugrott be, hogy túl sok szó esik róla, állandóan erről beszélnek, így szinte "keressük" magunkon a jeleit.
Ezt tartom.
Azonban a 22:33-as elgondolkoztatott...
Igen, tömegnyomorban élünk.
A régi elődeink csoportban éltek, de értelemszerűen ismerősök között, idegenekkel ritkán találkoztak. Az állatvilág falkaállatai is a saját falkájukban mozognak.
Az ember meg vadidegenek tömegnyomorában él. Az intim szféránkban vannak vadidegenek szinte állandóan. Az ősi ösztönünk alapján még veszélyérzet is megjelenhet, hiszen párezezer, tízezer éve egy idegen fajtárs ilyen közelsége veszélyt jelentett. De ha ezt le is győzzük, akkor is kellemetlen, kényelmetlen, túl sok ingert jelent.
Ezen kívül az ember mire való?
Arra, hogy a nap nagy részét a szabadban töltse, egész álló nap mozgásban legyen, kivéve, amikor alszik, a természet közelében legyen. Akár 150-200 éve még így éltek az emberek.
Ehhez képest zaj van (mármint fizikailag értem, a sok autó, a nínósok, a sok vonat, villamos, a gépek stb), álló nap zárt helyen vagyunk, a 4 fal vesz körül, álló nap ülünk, esetleg egy helyben állunk, odakint is épületet látunk, esetleg embertömeget...
Most ne mondja nekem senki azt, hogy ez nem árt az emberi pszichének (is a test mellett).
6-os te normális vagy?
Én szakmunkás vagyok,jól keresek és jól élek,szinte semmi gondom nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!