Vajon miért van manapság egyre több pánikbeteg és depressziós?
Szerintem ezeknek az embereknek nem működik jól az életük és ezért mindenféle tüneteket produkálnak, amit a pszichiátria örömmel fogad és mindenféle betegségnévvel illeti őket. Ha jól megnézed ezeket a betegeket gyógyszerrel tömik, holott a kiváltó okot kéne megkeresni (ami ugye nem lehet anatómiai elváltozás, ergo a lélekből jön a probléma) és megszüntetni. A pszichiátriai betegséggel küzdőket a sok kemikália helyett, meg kéne tanítani a helyes életvitelre, a hatékony problémamegoldásra, a stressz levezetésére és lehet, hogy hülyén hangzik, de a hatékony relaxálásra, pihenésre, meditációra.
A kérdésedre válaszolva, régebben is voltak ilyen betegek, de nem voltak ennyien mint most, mert azok az emberek edzettebbek voltak fizikailag ami fontos. Ráadásul a mai 21 századi embert rengeteg stressz éri ami a felgyorsult és teljesítményhajszoló világnak köszönhetünk...
"Ha jól megnézed ezeket a betegeket gyógyszerrel tömik, holott a kiváltó okot kéne megkeresni"
Na itt látszik, hogy mennyire a sztereotípiák alapján ítélnek az emberek... én pszichiátriai kezelt beteg vagyok, és elmondanám, soha nem kaptam egy darab gyógyszert sem :) Szóval ez nagyon nem igaz, amit írsz. És én egy betegről se tudok, akit CSAK gyógyszerekkel kezelnének, mindig is arra törekednek a pszichiáterek, amit te írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!