Szerintetek tényleg igaz az, hogy Magyarországon minden emberben van cigány/ roma vér, mégha nem is tudják?
Nem rasszista kérdés, és ilyen kommenteket nem is akarok!
Egyetemi előadáson hangzott el, szociológus szájából.
Én nem értek vele egyet, de az igaz, hogy keveredés volt. De hogy mindenkiben, az teljesen kizárt szerintem. Márcsak azért is, mert a múltban más társadalmi "rétegbe" tartoztak. Pl, nem hinném, hogy 1644ben (csak írtam egy évszámot) jobbágyok romákkal keveredtek volna.
Én informális szinten írtam le kommentben, amit, főleg a #16os provokációja végett.
Ez egy internetes felület amin lehet ezt meg azt mondani.
Szerintem nagyon álljon le, főleg a #16 hogy látatlanban minősít bárkit.
Ismét csatlakozva az egyik előttem szólóhoz; kit érdekel, hogy Ő vagy Ő mi, főleg x ideig visszanézve.
Az számít milyen ember.Pont.
ennek a milliós cigányságnak kb 100 közös őse van, egy nagy belterj az egész hazai cigányság 5 féle vezetékneve van a cigányok 95%-ának :
Kanalas , Lakatos, Raffael, Kolompár, Oláh
45: vezetéknévből nem lehet kiindulni! Ennyi erővel az összes Kovács egy ősapától származik?! Ne hülyéskedjél már!
A vezetékneveket a 15-16. században "osztották ki", addig csak a nemeseknek volt. Egyszerű esetekben a foglalkozását használták vezetéknévnek, semmi köze a származáshoz! Az csak később jött!
Ez így egész biztosan nem igaz, viszont úgy igen, hogy sokkal több emberben csörgedezik cigány / zsidó / tót / román vér, mint ahány ezt szíveaen felvállalná.
Kezdetben a cigánysággal befogadóak voltunk, a mesterségeik keresettek voltak. Nézd csak: Rézműves, Orsós, Kanalas/Kalányos, Kovács és sok más mesterségnév. A szegkovács cigányokat a gyárak sem tették mellőzhetővé. A mesemondó Ami Lajos beköltözött a cigánysorról a falu közepére. Cinka panna volt az első prímás. Szóval igen, barátkozzunk meg a gondolattal, hogy sokunknak lehetnek cigány ősei - akik megbecsült emberek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!