Mit tennél, ha holnap felébrednél és egy bőröndöt találnál az ágyad mellett, amiben tízmillió euró van?
Pont tegnap néztem ezt a jó kis thrillert, nagyon tetszett.
"Minden olyan egyszerűen kezdődött. Három vidám fickó egy róka után ered a gyönyörű, ropogós, szűz hóval borított tájban. És a három vidéki bugrisra rámosolyog a szerencse! Egy lezuhant repülőgép roncsai között, a pilóta holtteste mellett találnak egy táskát, tele pénzzel. Kis híján ötmillió dollárt kell elosztaniuk. Mindannyian azt hiszik, az életük ettől a perctől kezdve megváltozik. És ebben nem tévednek."
Szomorúan konstatálnám, hogy visszaestem a függőségembe - mert vagy vizionálok a bőrönddel kapcsban, vagy olyat tettem előző éjjel, amire nem emlékszem!
Biztonság kedvéért megdörzsölném a szememet, hogy nem álmodok-e.
Utána felhívnám a szembe szomszédot, akinek a házára kamera van felszerelve, hogy nézzük már vissza együtt, mi volt itt! Az eredménytől függően cselekednék, rendőrt hívnék. Csak az biztos, hogy a pénzt nem használnám fel!
Azok is jogos felvetések, hogy valaki azt bizony oda tette. Az viszont más dolog, hogy van a házon kamera. Nem lehet csak úgy bejönni, hogy ne látszódjon semmi. Ha mégis itt lenne a pénz, úgy hogy egyik kamera se látott semmit, valamit pont az ágyam mellett, tehát nem valamilyen oknál fogva valaki itt dugta el, az úgy nagyon más dolog. Az már már természet feletti és isteni jel. Ha ez állna fenn, akkor nyugodtan költeném. Ha csak a ház elé lenne dobva, akkor nyilván rendőrt hívnék és nézzék meg, hogy mi a helyzet. Ha nem lesz gazdája, akkor legjobb tudomásom szerint ez a pénz vissza kerülne a megtalálóhoz. De ha mégse akkor se sírnék és nem is forulna meg a fejemben, hogy ebből akár 100 eurót is elrakjak magamhoz.
De ha tényleg itt van az ágyam mellett, ajtók zárva, ablakok zárva, kamerán semmi, házban nincs senki, az azért elég gyanus. Ha nem is egyből, de én akkor elkezdenék költeni, persze okosan. Több, mint 3 milliárd forint.
(Azt hozzá tenném, hogy ha nem lenne kamerám, meg nem lenne zárva minden abban az esetben is hívnám a rendőrséget. De egy gyík nem tud mászni úgy az udvaron, hogy ne lássam. Nem hogy valaki egy bőröndnyi pénzzel. Van egy csomó mozgásérzékelős lámpa, több kamera, az egész udvar le van fedve, nincs sehol holttér. Ha nem a szenyvíz vezetéken mászott be, akkor annak látszani kell a kamerán, mert máshol nincs holttér, még a kémény is látszik az egyik kamerán, szóval onnan se jöhetett. Ha itt lenne az ágyam mellett és sehol nem látszik semmi, az minimum teleportált.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!