Miből érzitek, hogy valaki szeret titeket?
Pár hete új helyen dolgozom, és az a kolléga, akivel a legtöbbet dolgozom együtt, úgy érzem, szeret engem. Ezen kezdtem el gondolkozni, hogy miből is érzem. Hát nem abból, hogy ölelget vagy ilyesmi. Egy másik kolléganőm már az első este öleléssel búcsúzott tőlem és egy másik újtól is, zavarba is hozott ezzel, ezek szerint neki ez a legtermészetesebb kifejezés. Az elsőként említett kollégán pedig még gondolkozom, miből is érzem azt, hogy ő engem kedvel. Szépen szól hozzám, ez biztos. Minőségi időnek nem mondanám, amit együtt töltünk, egész nap tempósan dolgozunk, a szünetekben smalltalk, tartalmas beszélgetésre idő sincs. A dicséret so-so, nem viszi túlzásba, de nem is spórolja meg igazából. Ajándékozás, szívességek? Talán. Olyan..."igazságosan", korrekten áll mindenhez, annyit ad, amennyit kap szerintem. Ha én egyik nap vinnék neki egy csokit csak úgy (ajándékozás), biztos, hogy igyekezne visszahálálni, de túlzásokba nem esik.
Nektek mi a tapasztalás?
Tőrődés, empátia, emberbaráti cselekedetek, odafigyelés és önzetlenség. Nem szavakban, nem beszédben, nem ajándékban-hanem cselekedetekben.
Cselekedet az pl, hogy ha látja, hogy tenger dologgal úszol melóban, akkor szó néálkül melléd lép és elkezdi átvenni, és megoldani. Bármikor fordulhatsz hozzá, mindig figyelemmel, segítséggel, ösztönzéssel, ha kell fejkoppintással(ez képletesen van írva a hibázásra) szól. Nem kavar mögötted, de mindig csendben ott áll a hátteredben, és szavak nélkül tudja mit kell tennie. Lát téged mint munkatárs, mint ember és tisztel téged.
Természetesen ez visszafelé is ugyan ez.
Semmi szexualitás, egyéb más nem munkahelyrfe való érzések stb.
2+ A valódi szeretetben nincs érdek-csak adás a másiknak.
Hogy ezt az adott illetőtől visszafelé megkaod-e, vagy csak majd egy későbbi más munkahelyen mástól-lényegtelen.
A szeretet önzetlen, semmit nem vár vissza, és nem érdek, hogy majd kapjak én is viossza valamit. Csak tiszta adás-érdek nélkül.Önmagadból.
5 Vannak ilyen emberek/vagyunk ilyenek. Törekedj erre, és olyan sok dolog ki fog nyilni előtted, és rá fogsz csodálkozni, amire ma még nem gondolsz, hogy még..
Ez a hozott dolog ami megnyilvánul ilyen emberekben-ennek a gyökere gyerekkorban keresendő, amikor folyamatosan a kapás negatív élményeket okozott neki-nagyon kisgyermek korban. Ez az egyik oka az ilyen embereknek. A másik, hogy írtózik a leköteleződéstől. A harmadik meg titok. Erre majd magad rájösz, ha akarsz.
Nem mindig jó nevelést sejtet, ha mindig vársz cserébe ... ott is vannak hibák.. nem szabad. Egy új világ fog megnyilni előtted (pedig ott volt mind végig a szemed előtt, csak nem vetted észre), ha odafigyelsz..
8
"szerintem én még soha életemben nem adtam úgy valamit, hogy ne vártam volna valamit vissza. Nagyon érdekes, mert én ezt nem tudtam magamról, nem vettem észre, hogy ilyen vagyok,"
Ez már egy abszolút jó nyitás, hogy elkezd figyelni mind magad, mind a környezetedben lévő embereket.
Így lesz ez a többi dologgal is ami fontos az életedben. Csak élesítsd a megfigyelőkédet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!