Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez hogyan lehetséges szorongó...

Ez hogyan lehetséges szorongó emberként?

Figyelt kérdés
Alapvetően szorongással küzdő ember vagyok, nehezemre esik normálisan kommunikálni másokkal, de ha kamera elé kerülök, amit más tart, akkor mintha kicseréltek volna, és akár 100 ember előtt, között is tudok normálisan, lazán kommunikálni. Mintha nem is én lennék. De általában ha olyan emberrel vagyok, aki mellett legalább kicsit biztonságban érzem magam, akkor is mintha teljesen más ember lennék.

2023. ápr. 15. 16:59
 1/3 anonim ***** válasza:
27%
Ezt neked kell tudnod:D
2023. ápr. 15. 17:05
 2/3 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem ez tök normális. Valamiért az a kép él a köztudatban a szorongó emberekről, hogy a négy fal között élnek, senkivel nem beszélnek, és megszólalni sem tudnak, totál életképtelenek. Az, hogy valaki szorong, az nem jelenti azt, hogy ne csinálhatnának olyan dolgokat, amiktől mások félnek. Te a kamera előtt nem szorongsz, más helyzetekben meg igen. Én például a szüleim előtt nem tudok megszólalni. Hegedültem a gimiben, és ha fel kellett állni egy színpadra, akár a gálaműsoron 100 ember előtt is gond nélkül felléptem, de ha csak a család előtt gyakoroltam itthon a nappaliban, tiszta ideg voltam. Mások vagyunk, más helyzetektől félünk, a szorongás is változó. Ha úgy érzed, hogy nagyon elviselhetetlen, akkor lehet érdemes lenne felkeresni egy szakembert.
2023. ápr. 15. 17:09
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is tök normális. Én is szorongó vagyok, alig bírok megszólalni emberek előtt. Viszont költök és ha valahol verset kell előadni, vagy szavalni, akkor simán megy, akármekkora közönség előtt.
2023. ápr. 16. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!