Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azok a diplomások akik nem...

Azok a diplomások akik nem lettek pénzügyileg sikeresek az életben, ők hol rontották el?

Figyelt kérdés
Ismerek 8 általánossal rendelkező személyeket, akikből sikeres vállalkozók lettek miközben iszonyatosan ostobák.
2023. ápr. 15. 14:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Az exem pont ilyen volt. Ő tanárnő lett. Ott rontotta el, hogy a reál tantárgyakhoz sík hülye volt, de magolni azt nagyon tudott. Így lett belőle magyartanár.

50 évesen a mama hotelban élt, semmilye nem volt, tiszta frusztrált volt emiatt, mindenkit és mindent kritizált. S frusztrációját méginkább fokozta, hogy a tesója, meg jól ment férjhez, s látta, hogy ők jómódban élnek.

2023. ápr. 15. 14:37
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Már hogyan érted, hogy pénzügyileg sikeres?

A diploma nem arról szól, hogy sokat keress. Valaki azért megy egyetemre, mert az álmai szakmájához diploma kell, más pusztán csak tanulni szeretne.

Hogy valakinek alkalmazottként mennyit fizetnek, jórészt gazdaságpolitikai döntésektől és piaci tényezőktől függ.

És sokkal nagyobb a szórás bevételben, ha az ember vállalkozik maga.

2023. ápr. 15. 14:43
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A diploma és a magas fizetés illetve a pénzügyi tudatosság nincs összefüggésben. Vannak szakmák, amikhez kell a diploma, vannak, amikhez nem. Egy gazdag családból származó ember is lehet pénzügyi analfabéta, aki elszórja a vagyont, és egy szegénységben felnőtt is lehet jómódú cégvezető.
2023. ápr. 15. 14:47
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Diploma nem tesz sikeressé önmagában. Egyrészt nagyon nem mindegy, milyen diploma (szak, egyetem), másrészt ettől még nagyon nem mindegy, milyen egyéb tulajdonságaid vannak. Tehetség, szorgalom, vállalkozókedv, nyelvtudás, kommunikációs képességek stb. Ide is szokott irogatni egy infós, aki végezett, de tök hülyének tartja magát, aki egyszerű programokat sem tud megírni. Akkor kenheti a hajára a diplomáját.
2023. ápr. 15. 14:50
 5/14 anonim ***** válasza:
53%
Nem nyaltam be.
2023. ápr. 15. 14:50
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Kizárólag a saját esetemet tudom felhozni. Két diplomám van, humán terület, 42 éves vagyok. Bár van saját kis lakásom, de nem tudok jól bánni a pénzzel. Ebben a kis lakásban fogok megdögleni.
2023. ápr. 15. 14:53
 7/14 anonim ***** válasza:
76%
Nem minden diplomával jár magas fizetés. A tanárok pl. éhbért kapnak (lásd 1-es), de szabad bölcsészet vagy filozófia szakos diplomával el sem lehet helyezkedni, csak a mekibe vagy szalag mellé.
2023. ápr. 15. 14:54
 8/14 anonim ***** válasza:
90%

"szabad bölcsészet vagy filozófia szakos diplomával el sem lehet helyezkedni, csak a mekibe vagy szalag mellé"

. Ez mondjuk tévhit.

2023. ápr. 15. 15:17
 9/14 anonim ***** válasza:
Én például hazamentem egy vidéki kisvárosba, és nem akartam a fővárosba menni.
2023. ápr. 15. 16:02
 10/14 anonim ***** válasza:

A, Introvertált vagyok: nekem nem jön be ez a mai harcos társadalom, így alárendelődök mindennek;

B, Voltak lehetőségeim, nem megfelelően éltem velük.

2023. ápr. 15. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!