Miért van az, hogy az emberek többsége pénzügyileg analfabéta?
a THM-et én sem tudtam, egy banki alkalmazottól kérdeztem meg
de addig nem is lényeges amíg nem akarok hitelt felvenni nem?
Olyan az oktatási rendszer, hogy szinte sehol sem tanítanak pénzügyi ismereteket és a bankok is direkt ferdítenek.
Én a mai napig nem értem, hogy ha van egy adott THM akkor a bank hogyan tud ezen felül extra összegeket réverni az emberekre, hogy a hitel teljes költsége ennél nagyobb lesz.
Tudom azt mondják van olyan költség ami nem számít bele a THM be de akkor meg miért hívjak teljes hiteldíj mutatónak.
Jól látod.
A sulikban nincs pénzügyi ismeretek, holott már fiatal korban ezt ki kellett volna alakítani, a bankok is nagy xarkeverők, mert érthetőbb nyelvezetet, politikát kellene követniük, és nem a bevételnek lenni a lefontosabbnak.
Az a helyzet szerintem, hogy mivel ebben a modern korban annyi tudást halmozott fel az emberiség, csak az igazi zsenik tudnak elmélyülni minden témában.
Régen egy orvos/pap/tanár az értett a joghoz, a művészetekhez, a matematikához, a gépekhez stb.
Most örülni kell, ha valaki a szakmájában, munkájában megfelelő tudásta tesz szert, és látod még ezeken belül is szakosodni kell, kevés olyan van aki sikeres tudna lenni egy általános orvosival vagy egy sima joggal.
A pénzügyi ismeretek sok embernek nem képezik a mindennapi szükséges tudásnak egy elemét, szóval csak felesleges lenne megtanulniuk, mert ha akarnak valamit egy tanácsadó, a banki alkalmazott, vagy az internet úgyis elmagyarázza.
Az, hogy az iskolában miért nem tanítják ezt pedig szerintem azért jogos, mert a diákok a tanultak 70%-ára már így sem emlékeznek 5-10 év múlva, és egy fiatalnak nagyon száraz a pénzügy és a könyvelés.
Ezzel szemben a felsőoktatásban minden egyes hallgatónak, az interneten mindenki másnak is van lehetősége tudást szerezni ilyen téren, nem beszélve azokról a közgazdasági középiskolákról, ahol a diákok ezt tinédzser korukban megtanulják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!