Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek többsége pénzügyileg analfabéta?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap beszélgettem az egyik diplomás IT-s ismerősömmel és nem tudta, hogy mi az a THM, és sajnos ez nem újdonság, az emberek többségének halvány fogalma sincs a pénzügyekhez. Alapvető dolgokat nem tudnak, mint például mi az az infláció, vagy egy egyszerű kamatos kamat számítást. Engem ez annyira elszomorít, hogy az oktatási rendszer nem fektet erre hangsúlyt.

2022. febr. 27. 01:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

a THM-et én sem tudtam, egy banki alkalmazottól kérdeztem meg

de addig nem is lényeges amíg nem akarok hitelt felvenni nem?

2022. febr. 27. 02:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek többsége mindenhez analfabéta, nem csak ehhez. Jó esetben a saját szakmájukkal képben vannak és ezzel ki is fújt.
2022. febr. 27. 02:49
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Olyan az oktatási rendszer, hogy szinte sehol sem tanítanak pénzügyi ismereteket és a bankok is direkt ferdítenek.

Én a mai napig nem értem, hogy ha van egy adott THM akkor a bank hogyan tud ezen felül extra összegeket réverni az emberekre, hogy a hitel teljes költsége ennél nagyobb lesz.

Tudom azt mondják van olyan költség ami nem számít bele a THM be de akkor meg miért hívjak teljes hiteldíj mutatónak.

2022. febr. 27. 05:03
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Jól látod.

A sulikban nincs pénzügyi ismeretek, holott már fiatal korban ezt ki kellett volna alakítani, a bankok is nagy xarkeverők, mert érthetőbb nyelvezetet, politikát kellene követniük, és nem a bevételnek lenni a lefontosabbnak.

2022. febr. 27. 06:20
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet szerintem, hogy mivel ebben a modern korban annyi tudást halmozott fel az emberiség, csak az igazi zsenik tudnak elmélyülni minden témában.

Régen egy orvos/pap/tanár az értett a joghoz, a művészetekhez, a matematikához, a gépekhez stb.

Most örülni kell, ha valaki a szakmájában, munkájában megfelelő tudásta tesz szert, és látod még ezeken belül is szakosodni kell, kevés olyan van aki sikeres tudna lenni egy általános orvosival vagy egy sima joggal.

A pénzügyi ismeretek sok embernek nem képezik a mindennapi szükséges tudásnak egy elemét, szóval csak felesleges lenne megtanulniuk, mert ha akarnak valamit egy tanácsadó, a banki alkalmazott, vagy az internet úgyis elmagyarázza.

Az, hogy az iskolában miért nem tanítják ezt pedig szerintem azért jogos, mert a diákok a tanultak 70%-ára már így sem emlékeznek 5-10 év múlva, és egy fiatalnak nagyon száraz a pénzügy és a könyvelés.

Ezzel szemben a felsőoktatásban minden egyes hallgatónak, az interneten mindenki másnak is van lehetősége tudást szerezni ilyen téren, nem beszélve azokról a közgazdasági középiskolákról, ahol a diákok ezt tinédzser korukban megtanulják.

2022. febr. 27. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!