Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem tudok dolgozni már egy...

Nem tudok dolgozni már egy éve, kezeltetem magamat, de semmi nem segít, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Nagyon durva gyerekkorom volt, ami azt hittem, nem visel meg, de egy éve összeomlottam. Elkezdtem remegni egész nap, hányni, fogyni, torzultak az épületek az utcán. Ekkor döntöttem el, hogy kell segítség, elmentem pszichiáterhez és pszichoterapeutához. Jelenleg is van a kezelés, és rengeteget javulok, a pszichoterapeutám mondta, hogy a traumák, amik értek, sokkal durvább hatást is okozhattak volna nálam (anorexia, bulimia, stb). Nálam középsúlyos depressziót és generalizált szorongást diagnosztizáltak.

A lényeg, hogy sajnos azonban a pénzem rohamosan fogy, és ott tartok, hogy muszáj lenne dolgozni mennem, de amint állásra kerül a sor, megint jön a roham, torzul minden, úgy érzem nem vagyok jelen, lebénul a testem, remegek, aludni sem tudok.

Konkrétan ez így egy élhetetlen állapot. A pszichoterapeuta mindig mondja, hogy ez nem csettintésre működik, és tudom, viszont muszáj lesz valamit tennem, hogy pénzt keressek.

Volt valaki hasonló helyzetben, mint én? Hogy lehet ebből kilábalni?

Direkt nem a mentális betegségek topikba írtam, mert engem itt inkább hasonló élettörténetek érdekelnek, vagy aki ilyen mélypontból ki tudott lábalni.

Egy csődtömegnek érzem magamat.

2023. ápr. 13. 11:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%
Ha úgy érzed, privátban beszélhetünk. Ki lehet lábalni, lehet stabilizàlni is.
2023. ápr. 13. 11:43
 2/11 anonim ***** válasza:
29%

Gyogyszert szedsz? Mert en meg csak olyat latok, hogy a gyogyszertol valaki visszater az osszeomlas elotti szintre es ujraindup az elete. Meg olyat, akinek megy az elete, a penze terapiara, de igazabol csak aznap van jol, amikor megy terapiara.

En nem ertem ezt az elbol gyogyszer-ellenes gondolkodast, mikor minden lobby.

Anyukamon is vegigneztem, ahogy nyelni sem tudott, egy roncs lett napok, par het alatt, aztan egy antidepresszans kb harom het utan elkezdett hatni es a hatodik heten vissza tudott menni dolgozni.

Persze, evekkel kesobb johet ujabb, de pl o korabban latta a jeleket es mar tudta, hogy volt segitseg.

A gyerekkorod senki nem tunteti el, de a jelenben ez a panik ez eltuntetheto.

2023. ápr. 13. 11:50
 3/11 A kérdező kommentje:
Szedek gyógyszert, több, mint fél éve, most szedem a második fajta antidepresszánst, mert amit először szedtem, annak a mellékhatásai hosszútávon is durvák voltak, így most egy újat szedek.
2023. ápr. 13. 11:54
 4/11 anonim ***** válasza:
65%
azt javaslom, keressel egy hobbit, legyen egy allatod.. nagyon sokat segit a mentalis betegsegeknel ha felelosseget vallalsz egy masik eloleny irant aki imad (pl macska, kutya). en 20 evesen voltam ilyen mely lyukban. most 34 vagyok, elvegeztem egy egyetemet van egy 17 honapos lanyom...es a macskam aki meggyogyitott meg el mellettem :)
2023. ápr. 13. 11:59
 5/11 anonim ***** válasza:
48%

"amint állásra kerül a sor, megint jön a roham, torzul minden, úgy érzem nem vagyok jelen, lebénul a testem, remegek"

Hehe, ezzel mondjuk elég sokan így vannak.

2023. ápr. 13. 12:34
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Nyugtató elvonás után kerültem ilyen állapotba. A megoldást nem tudom, mivel még én sem épültem fel, dolgozni nem tudok.

A mentális betegségekből, álapotokból való gyógyulás valóban nem időre megy. Az biztos, hogy a stresszelés a pénzen, munkán, stb rontja.

2023. ápr. 13. 12:42
 7/11 anonim ***** válasza:
40%
4es vagyok...miert kell lepontozni..mert rossz a kedvetek?
2023. ápr. 13. 12:52
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ mindenkinek!

Én sem értem a lepontozast, sőt, azt a privát üzenetet sem, hogy nyaljam meg a konnektort és jobb lesz. :)

A megsavanyodott emberek örüljenek, hogy nem kell ilyet atelniuk.

A többieknek köszönöm a választ.

2023. ápr. 13. 13:14
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Valóban nem csettintésre működik, de ha ezelőtt nem volt probléma a munka, akkor azért egy év után már el lehetett volna jutni arra a szintre, hogy munkaképes legyél. Legalább részben. Lehet, hogy nem megfelelő a terápia? Vagy nem megfelelőek a gyógyszerek?

Igen, tudom, van az a nézet, hogy egyáltalán nem baj, ha egy gyógyszertől négyszer rosszabbul érzed magad, mint amilyen az eredeti panasz, mert hát "majd ha hozzászokik a szervezeted", akkor jobb lesz. Majd valamikor 8-10 hónap múlva. Na, ez az, ami nettó baromság. És sokszor az van, hogy az ember kap egy "gyógyszert", amitől a pusztulatban érzi magát, aztán fél év múlva, amikor már megszokja a mellékhatásokat, és úgy érzi, hogy az utóbbi fél évhez képest kicsit jobban van, akkor ráfogják, hogy "ugye, hogy hatott a gyógyszer". Hát nem. Az, hogy fél évig szenved az ember, aztán rájönnek, hogy hát lehet, hogy mégis más kellene, aztán újabb fél év, mire kiderül, hogy talán megint egy másabb kellene, az egyszerűen nem hatékony. Ha én valami olyan durva mellékhatást tapasztaltam, egyből jeleztem a pszichiáternek. Alapelv a gyógyszerekkel kapcsolatban, hogy a mellékhatásnak tolerálhatóan arányban kell lenni az általa kezelt problémával. Amikor a mellékhatás már a betegséggel összemérhető mértékű, vagy netán komolyabb is annál, akkor az a gyógyszer nem jó. Nem azért szedek gyógyszert, hogy hónapokig rosszabbul legyek, mint ami miatt felkerestem. Meg aztán a pszichiáter nem fogja vállalni a felelősséget a tetteimért, amiket amúgy "gyógyszer" nélkül nem tettem volna meg. Volt olyan gyógyszer, amitől nagyon durván agresszív lettem, ha rámjött az ötperc, kukákat burogattam, meg hasonlók. Az ismerőseim kb. negyedével "sikerült" összevesznem, pedig 2 hétig szedtem összesen. (Persze, amikor visszamentem jelezni, hogy ez így nem fog menni, az asszisztens néni kedvesen megjegyezte, hogy talán uralkodnom kellene magamon. Igen, basszus... talán akkor nem kéne olyasmit beadni, amitől egy tomboló vadember leszek.)

Félre ne érts, nem vagyok gyógyszer-ellenes. Csak tény, hogy a pszichiátriában nincsenek olyan diagnosztikai eljárások, amik megmutatják, hogy milyen gyógyszeres kezelés lenne az adott esetben a megmegfelelőbb. A gyógyszerek felírása részben találgatáson alapul. Persze, vannak egzakt dolgok is, pl. depresszióra antidepresszánst célszerű írni, de hogy azon belül melyiket, SSRI-t, SNRI-t, MAO-gátlót, vagy egyéb mást, arra már nics egzakt módszer. Nyilván nem fog egy gyógyszer sem csodát tenni, de aminek a mellékhatásai durvábbak, mint maga a panasz, és/vagy hetek után sem látszik semmi javulás, ott felesleges, és káros fél évet várni azért, hogy hátha majd valami csoda történik, és jobb lesz. Akkor el kell könyvelni, hogy neked az a szer nem vált be, és ki kell próbálni valami mást.

Pszichológusból sem mindenki képes mindenkivel együttműködni. Nekem konkrétan volt "szerencsém" olyanhoz, aki miután kifaggatott a magánéletemről, 40 percen át arról győzködött, hogy a barátnőm valójában nincs is kórházban, hanem ez csak egy kifogás, és megcsal. Ezt abból vonta le, mivel a csaj nem akarta, hogy bemenjek hozzá. Nem csak én, hanem az anyján kívül senki, mert cikinek érezte, ha úgy látnám. Konkrétan összetörte magát, lábtöréssel, bordarepedéssel, meg komoly zúzódásokkal került oda. Biztosra tudom, hogy nem vert át, miután felépült, a zárójelentését is láttam. De a pszichológus a foglalkozás nagy részében arról próbált meggyőzni, hogy szakítsak a barátnőmmel, mert megcsal. Ez volt vele az első, és az utolsó "foglalkozás". Kerestem egy másikat, aki nem azzal volt elfoglalva, hogy a saját frusztrációit és képzelgéseit a páciensre kivetítse. (De olyanról is tudok, hogy zaklatás miatt keresett fel egy nő egy pszichológust, ő pedig még arról győzködte a nőt, hogy hívja fel a zaklatóját, és beszélje meg vele, hogy neki ez rosszul esik...)

Ezeket csak azért írom le, mert könnyen lehet, hogy nem a megfelelő emberek kezelnek. Ennyi idő után egy középsúlyos depresszió, meg egy generalizált szorongás már bőven olyan szintre hozható lenne, hogy mellette az ember elfogadható életvitelt folytasson.

2023. ápr. 13. 14:53
 10/11 anonim ***** válasza:
Én meg azt nem értem, ha valaki leírja az őszinte véleményét, mint én az előbb, az miért lett töröltetve. Kifejtettem, hogy szerintem a kérdező nem életre való és büdös neki a munka, szereti, ha pátyolgatják. Semmi csúnya szót nem használtam, csak nagyon őszinte voltam. Ebből is látszik, hogy az emberek nem bírják elviselni a valódi kritikát. Itt a kérdező csak azokat a válaszokat tűri el, amelyekre ő vágyik. Akkor miért kell bármiről is kérdést kiírni? Mi ennek az egész gyk-nak a lényege, ha csak dicsérgetni szabad a kérdezőket, az őszinte válaszokat pedig törlik a modik mindenféle dologra hivatkozva? Hol van a szólás szabadság, a szabad vélemény nyilvánítás joga?
2023. ápr. 13. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!