Melyik az a magyar szó ami idegesít ha helytelenül van leírva?
#31 Az elgépelés és a tudatlanság között van egy icipici különbség...
Ha valaki egy elírás miatt hisztizik, az tényleg idegesítő lehet, de ha valaki egyáltalán nem tud helyesen írni, azt jogosan javítgatják ki az emberek.
Be kell állnom a nem lesz népszerű vélemények táborába. Nem a helytelenül leírt szavak zavarnak nagyon, hanem az állandóan mögötte felbukkanó nyelvtannácik. Mert nem a mondandóját nézi, nem arra reagál, hanem eltereli a figyelmet az okoskodással. Főleg amikor egyértelmű az autocorrect vagy az elgépelés. De például a sya meg sexy, holax esetében látszik, hogy szándékosan így írta, nem szorul kijavításra. Avval pedig nem helytelenül leírt szó, hanem tájszólás. Nyugat magyarországi, zalai régiókban szokás így mondani. Hozzá tartozik a magyar nyelvhez.
Ami igazán zavar a nyelvtannácikban, hogy ők sem figyelnek oda mit írnak. ( Én sem, de engem nem érdekel). Megfigyeltem, hogy akik elkezdenek okoskodni egy nyelvtanilag helytelenül leírt szó miatt, náluk is rengeteg a helytelenül leírt mondat. Ez sokkal gyakoribb a magyar nyelvben mint a helytelenül leírt szó. Sok nem oda illő szó, rossz a mondat sorrendje, felépítése.
Továbbá, hemzsegnek az idegen eredetű szavak a leírt szövegben.
Partner, program, migráns, komment, infláció, intelligens és társai. Hát milyen nyelvtannáci az ilyen? Mindegyikre van szép magyar szó, ehelyett mindenféle alávaló idegen nyelvek szavait használja folyamatosan.
#31: Aki elgépel egy szót vagy szavakat, abba nem gondolom, hogy bele kéne kötni.
Mindenkivel előfordul ilyen. Az nem rossz helyesírás. Nem is erről szól a kérdés. :)
#32: Nekem is ezt szokta írni a főnököm ,meg azt hogy "muszály".
"alávaló idegen nyelv" vs "szép magyar szó" 😂
Aztán mégis ki dönti el, melyik nyelv alávaló, és melyik nem? Azt amúgy tudtad, hogy a magyar nyelv tele van jövevényszavakkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!