Hogy ne legyek az az ember, aki lassan azért is elnézést
kér, hogy létezik?
gondolom, hogy a nevelésedből, gyerekkorodból fakad ez a viselkedés. Igazam van?
2023. ápr. 11. 14:55
Beveszed a lesz@romkapszulát és nem másnak akarsz megfelelni, hanem saját magadnak.
2023. ápr. 11. 14:58
Micsoda remek válaszok, szerintem ez a kerdezőnek még eszébe se jutott.
2023. ápr. 11. 15:04
Nem bántásból...
De milyen választ vársz? Együttérzést és sajnálatot? Vagy valami praktikát ami megoldja, anélkül hogy energiát kelljen befektetned? Ez sajnos nem fog csak úgy megoldódni.
Pénz, idő, energia, évek kőkemény pszichoterápiás és önismereti melója pszichológussal/ pszichiáterrel, csak és kizárólag ez fog eredményt hozni.
2023. ápr. 11. 15:13
5/20 anonim válasza:
Én azt csináltam ilyenkor, mert nálam a HR-es és az Igazgató indította el a folyamatot, hogy bármit teszek, rossz vagyok, hogy szépen feljelentést tettem a hatóságoknál, mert a viszonyukhoz a munkámmal nem járultam hozzá, aztán mindketten szenvedést okoztak, meg a környezetük.
2023. ápr. 11. 15:17
#3 Akkor várjuk a te építő jellegű hozzászólásodat! Rajta...
2023. ápr. 11. 15:21
7/20 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Olyanoktól várok leginkább “segítséget”, akik jártak hasonló cipőben és találtak megoldást.
Pontosan ahogy a 4-es írja. Ez segít. Nekem is ez segített. De a személyiségnek ott kell tartania. A tiéd még itt tart. Hogy idegenek majd megmondják, te semmit ne fektesd bele.
2023. ápr. 11. 15:33
Erőltesd mégis a társaságban levést, lehetőleg minél több új és újabb közösségbe kapcsolódj be, és próbáld mindig összevetni a valóságot azzal, ami a fejedben van. Tehát ellenőrizd le, hogy ami a fejedben van, az mennyire fedi a valóságot. Valami veszélyérzeted van vs. nyugodtan beszélget mindenki, nincs tigris a közelben, ha ők nyugodtak, te is lehetsz nyugodt. Az új közösségek arra jók, hogy ott kicsit próbálhatsz máshogy viselkedni mint azokon a helyeken, ahol már ismernek, kipróbálhatsz új dolgokat. Amúgy önismereti könyvek olvasása, pl. Megbékélés - A belső gyermek meggyógyítása javasolt
2023. ápr. 11. 15:37
10/20 anonim válasza:
Szia. A szégyenlősség az egy tanult viselkedési forma, ahogy a stressz, a megfelelési kényszer stb. Nevezzük csak egy rossz szokásnak. Az lenne a legjobb, ha csak simán eldobnánk ezeket a rossz szokásokat, de sajnos ez nem ilyen egyszerű. :(
Próbálj meg szépen, fokozatosan kilépni belőle. Tegyél először csak egy kis lépést, pl: mond el a saját véleményed ha kérdezik. Vagy bármi olyat, ami félelmet keltett eddig. Minden nap csak 1x tedd meg, majd amikor látod te is, hogy amit gondolsz, az csak a fejedbe létezik ( lenézés, csalódás keltés, rossz benyomás) utána magabiztosabb leszel. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki kedvelni fog, mert ebbe az országban már a gyerekek is ítélkeznek a felnőttek felett, de ha több lesz a semleges/pozitív vissza jelzés-biztosan így lesz, hisz egy értelmes, életképes ember vagy- akkor nagyon jó úton jársz.
2023. ápr. 11. 15:37
További kérdések: