Érdemes 60 évesen beiratkozni egy doktori iskolába és doktori végzettséget szerezni?
Szerintem meg bölcsebb először tájékozódi s azután tenni bármit, de te tudod...
Ráadásul most nem is lehet doktori iskolára jelentkezni. Úgy válaszolsz hogy az alapokkal se Vagy tisztában?
Ez a 20 meg 21 elég vak vezet világtalanra sikerült :) De, van olyan, hogy doktori iskola, és de, lehet jelentkezni, a legtöbb helyen tavasszal kell beadni a jelentkezést.
Kérdező, van neked amúgy egyáltalán mesterdiplomád bármiből? Mert ha nincs, ez az egész kissé kommikus thread elég felesleges.
Miért, mi valótlanság volt abban, amit írtam? Mindezidáig feltételeztem, hogy tisztában vagy azzal, hogy mi kell egy doktori képzéshez, de 31-esből leesett, hogy még ez sincs meg.
Ezek szerint nincs mesterdiplomád, ezek után azt is el tudom képzelni, hogy alapszakos sem. Elkezdesz tanulni jövő ősszel (mivel a februári jelentkezést ugye lekésted), persze feltételezve hogy minden olyan érettségivel rendelkezel, amivel ma kell, hogy felvételizni tudj (egyéb esetben idén ősszel újraérettségizel), 2024 és 28 között csúszás nélkül megszerzed a bsc-t, rögtön felvesznek mesterre, 2030-ra meglesz az msc, aztán jelentkezel egy doktori iskolába, ahol további 4 évet lehúzol. Tehát innentől számítva 11 év múlva lesz egy doktorid, ha minden elsőre sikerül, az első 6 évben pedig fényen élsz, mert a tanulmányi ösztöndíj, ha kapsz egyáltalán, a bérletre tán elég lesz. Remek terv, mindenkinek így kéne csinálnia!
Én itt kiszállok, sajnálom, hogy egyáltalán komolyan vettem a kérdést.
Őszintén, nem.
sehol sem fogják a kora miatt alkalmazni magát, még körzeti orvosnak sem.
ebben a korban ez egy vágyálom lenne csupán.
#25 Elém tette a GYK ezt a kérdést, és most látom csak, amit ideböffentettél, kérdező. Persze, hogy ismerem a menetét, végig is csináltam, 40-esként kezdve, de úgy látom, az olvasás se nagyon megy. Ideírtam neked vagy öt választ, még a várható ösztöndíjösszegeket is leírtam, hogy pontosan mikor mit kell csinálnod, ha ilyesmibe szeretnél kezdeni. Cserébe csak lepontozni sikerült, ha jól látom. Bár lehet hogy azok azok a szellemi nagyságok voltak, akik azt hiszik, nincs olyan hogy doktori iskola, és 60-asként csak "privát egyetemre" lehet menni, vagy akik szerint csak az orvos lehet doktor, ki tudja, nem is érdekel különösebben.
Mindenesetre aki se olvasni, se a válaszadókat megkülönböztetni nem tudja, az tényleg ne menjen doktorira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!