Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Érdemes 60 évesen beiratkozni...

Érdemes 60 évesen beiratkozni egy doktori iskolába és doktori végzettséget szerezni?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 10. 06:21
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Szerintem meg bölcsebb először tájékozódi s azután tenni bármit, de te tudod...

Ráadásul most nem is lehet doktori iskolára jelentkezni. Úgy válaszolsz hogy az alapokkal se Vagy tisztában?

2023. ápr. 17. 11:59
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Ez a 20 meg 21 elég vak vezet világtalanra sikerült :) De, van olyan, hogy doktori iskola, és de, lehet jelentkezni, a legtöbb helyen tavasszal kell beadni a jelentkezést.

Kérdező, van neked amúgy egyáltalán mesterdiplomád bármiből? Mert ha nincs, ez az egész kissé kommikus thread elég felesleges.

2023. ápr. 17. 12:36
 23/30 A kérdező kommentje:
Nem egészen mert senki se úgy születik hogy van mesterdiplomaja. Most már két vak vezet egy vilagtalant. Akinek nincs annak meg kell szereznie. Ennyi
2023. ápr. 17. 17:45
 24/30 anonim ***** válasza:
61%

Miért, mi valótlanság volt abban, amit írtam? Mindezidáig feltételeztem, hogy tisztában vagy azzal, hogy mi kell egy doktori képzéshez, de 31-esből leesett, hogy még ez sincs meg.

Ezek szerint nincs mesterdiplomád, ezek után azt is el tudom képzelni, hogy alapszakos sem. Elkezdesz tanulni jövő ősszel (mivel a februári jelentkezést ugye lekésted), persze feltételezve hogy minden olyan érettségivel rendelkezel, amivel ma kell, hogy felvételizni tudj (egyéb esetben idén ősszel újraérettségizel), 2024 és 28 között csúszás nélkül megszerzed a bsc-t, rögtön felvesznek mesterre, 2030-ra meglesz az msc, aztán jelentkezel egy doktori iskolába, ahol további 4 évet lehúzol. Tehát innentől számítva 11 év múlva lesz egy doktorid, ha minden elsőre sikerül, az első 6 évben pedig fényen élsz, mert a tanulmányi ösztöndíj, ha kapsz egyáltalán, a bérletre tán elég lesz. Remek terv, mindenkinek így kéne csinálnia!

Én itt kiszállok, sajnálom, hogy egyáltalán komolyan vettem a kérdést.

2023. ápr. 17. 20:05
 25/30 A kérdező kommentje:
Mégiscsak ismered a pontos menetét Csak játszod a hülyét.
2023. ápr. 17. 21:17
 26/30 A kérdező kommentje:
"első 6 évben pedig fényen élsz" nem mindenki napról napra él, van akinek komoly tartalékai vannak.
2023. ápr. 17. 21:18
 27/30 anonim ***** válasza:
57%
13: Nem tudom, melyik tudományszakban gondolod ezt. Fizetnek százból egynek, de azok a helyek előre le vannak osztva. Már igencsak tekintélyes publikációs listám volt, amikor X doktori iskolába jelentkeztem. Felvetettem a támogatómnak, hogy talán nappalin csinálnám és ösztöndíjjal, a válasz az volt: “Eszébe ne jusson!” Amúgy milyen MA, vagy osztatlan diplomád van? Melyik terület érdekel? Hány nyelven tudsz tudományos cikket írni?
2023. máj. 5. 06:45
 28/30 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el, nem is érdekel, de amit szeretnél, azt csinálni kell. Amíg dobog a szív.
2023. jún. 9. 10:37
 29/30 anonim ***** válasza:

Őszintén, nem.

sehol sem fogják a kora miatt alkalmazni magát, még körzeti orvosnak sem.

ebben a korban ez egy vágyálom lenne csupán.

2023. jún. 9. 11:52
 30/30 anonim ***** válasza:

#25 Elém tette a GYK ezt a kérdést, és most látom csak, amit ideböffentettél, kérdező. Persze, hogy ismerem a menetét, végig is csináltam, 40-esként kezdve, de úgy látom, az olvasás se nagyon megy. Ideírtam neked vagy öt választ, még a várható ösztöndíjösszegeket is leírtam, hogy pontosan mikor mit kell csinálnod, ha ilyesmibe szeretnél kezdeni. Cserébe csak lepontozni sikerült, ha jól látom. Bár lehet hogy azok azok a szellemi nagyságok voltak, akik azt hiszik, nincs olyan hogy doktori iskola, és 60-asként csak "privát egyetemre" lehet menni, vagy akik szerint csak az orvos lehet doktor, ki tudja, nem is érdekel különösebben.

Mindenesetre aki se olvasni, se a válaszadókat megkülönböztetni nem tudja, az tényleg ne menjen doktorira.

2023. jún. 15. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!