Lehet kapcsolat a felnőttkori érdeklődési kör és a gyermekkori kedvenc mesetípusok között?
Az összes kedvenc mesém állatokkal kapcsolatos volt. Sose szerettem például a Hamupipőkét vagy a Csipkerózsikát, inkább Susi és Tekergőt, Vacakot vagy Mackótestvért néztem gyerekként. Jelenleg pedig állatorvosnak tanulok.
Lehet kapcsolat a kettő között, vagy ez inkább csak véletlen egybeesés?
Mások is észrevették ezt az összefüggést?
Ha a kettőnek van köze egymáshoz, akkor a mesék befolyásolták a későbbi érdeklődési körömet, vagy azért szerettem ezeket a meséket, mert alapból ilyen beállítottsággal születtem?
(Saját háziállatom 8 évesen lett először, tehát ez nem befolyásolhatott.)
Huu. Én is mindig az állatos meséket preferáltam, és én is sokáig akartam állatorvos/etológus lenni. :D (Nem az lettem, de még mindig imádom az állatokat.)
Illetve sose szerettem a hercegnős meséket, amik csak arról szóltak, hogy hogyan jönnek össze a herceggel. Azóta is örök szingli vagyok:D
Egyébként a kedvenc meséim az Oroszlánkirály és a Lilo&Stitch voltak, nagyon tetszett a lélektani vonaluk. Most pszichológiát tanulok. :)
Szerintem valamilyen szinten biztosan számít, nem véletlenül fognak meg minket egyes történetek jobban, gyerekként sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!