Lassú észjárású vagyok, de intelligens. Egy intelligencia teszten valószínűleg az idő miatt rosszul teljesítenék. A tesztek szerint, akkor én egy hülye ember lennék?
Az intelligencia magában foglalja, a gyors felfogást. Ha neked lassú a felfogásod, akkor nem számítasz intelligensnek, bocsi. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy én is ugyanolyan okos vagyok, mint a csoporttársaim, mert ugyanúgy megtanultam angolul. Igaz, én 15 év alatt, míg ők 2. Ezt így érted?
Vagy élsportoló vagyok, ha a 400 métert 2 óra alatt futom le? Hiszen lefutottam! Na, nyilván nem számítok bajnoknak, hanem egy lomha disznónak.
5-ös, a sport példád irreleváns. A 15 év nyelvtanulás is. Nem mindegy, hogy valaki azért tanul nyelvet, mert kell, vagy azért mert imádja.
Mindenkinek vannak az életében olyan területek, amiket magába szív, mint a szivacs, de vannak olyanok is, amikkel valamilyen kényszer okán foglalkozik.
Amin az agyunkat napközben is szívesen járatjuk, abban hihetetlen fejlődésre vagyunk képesek.
Szerintem ez az egész intelligencia mérés ezért kissé fals.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!