Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyarok mennyire ragaszkodn...

A magyarok mennyire ragaszkodnak a szülőhelyükhöz, ahhoz közeli letelepedéshez?

Figyelt kérdés

Melóból élőként, én el sem tudnám képzelni hogy megyén kívül, mondjuk ÉK-ről mondjuk Dunántúlra költözzek, még lottónyereménynél sem, egyszerűen ezt a térséget ismerem, ide köt a család egy része, rokonok.

Furcsa hogy egy velem egykorú fiatal család gondol egyet és az ország egy más szegletébe költözik.

2023. ápr. 3. 22:56
 1/5 anonim ***** válasza:
57%

A magyarok nagyon rugalmatlanok, nem csak ebben. Más dolgokban is.

Én mondjuk rögtön külföldre mentem.

2023. ápr. 3. 23:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Az Alföld közepén lakom egy kisvárosban. Itt nulla lehetőség van nagyjából. Amint lehet húzok el innen, hiába lakik itt az egész családom meg rokonságom. Ők is biztatnak hogy el innen. Nem ragaszkodom igazán ehhez a helyhez. Már most minden hétvégémet másik városban töltöm. Más városokba járok bulizni, programokra is máshová megyek. A korosztályom nagy része nem itt képzeli el a jövőt.

18/L

2023. ápr. 3. 23:16
 3/5 anonim ***** válasza:
En el nem koltoznek Pestrol az tuti.. 😀 Itt a rengeteg baratom, haverom, melos kapcsolatom. Zajlik az elet, sok munkalehetoseg, jo fizu, gyors kozlekedes. Barmihez hozzajutok barmikor
2023. ápr. 3. 23:19
 4/5 anonim ***** válasza:

@3, de nálad azért az érzelmi részét bőven meghaladják a praktikus okok, nem? Hiszen azért Pest gyakorlatilag a legélhetőbb város Magyarországon...

Ha mondjuk a semmi közepén laknál, ahol alig van munka, az is szar fizuért, szar közlekedés, semmi lehetőség, de a barátaid, családod a közelben vannak, akkor költöznél-e Pestre?

2023. ápr. 3. 23:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem ragaszkodok a szülőhelyemhez, ahol 20 évet éltem. Teljesen elcigányosodott. Van egy lepukkant gyógyfürdő, amitől a ciguk ellenére is magasak az ingatlan árak.

Kb 60 km-re költöztem egy cigumentes faluba.

Dunántúlra, messzire nem mennék. Jelentősen több ott se lenne a fizum és honnan tudjam hogy milyen hely? Lehet ugyanolyan ciguvárosba kötnék ki, mint a szülővárosom.

2023. ápr. 4. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!