Edzőterembe járó emberek miért nem tudnak méltósággal megöregedni?
Nézzétek meg a világ leghíresebb testépítőit, mi lett belőlük? Ugyanolyan kis görnyedt hátú öregenberek lettek mint akik soha nem jártak edzőteremben egész életükben.
Nem egyszerűbb elfogadni hogy meg fogtok öregedni?
Van a teremben egy 70 éves bácsi. Erőemelő. Néhány havonta meg versenyre is megy, a korosztályában szép eredményeket ér el.
Szerintem sokkal méltóságosabb így megöregedni, fel tudja emelni az unokáit, tud velük menni kirándulni, mert bírja a tempót.
Tehát ezek szerint görnyedt hátú öregember lesz az is, aki edzőterembe jár, és az is, aki nem.
Akkor ki az, aki méltósággal megöregszik? És hogyan néz az ki?
"a korához képest edzőterembe járni kb. max 40 éves korig méltó, utána már méltatlan."
Hol van az lefektetve, hogy csak 40 éves korig lehet kondiba járni? És mi van, ha a valaki 40 fölött is egészséges és fitt szeretne lenni? Ja, az már nem helyénvaló? Mert az a helyénvaló, hogy valaki 40 fölött halálig legyen beteg, hízzon el, és állandóan csak az orvoshoz és kezelésekre járjon? Komolyan kérdező, te tényleg azt hiszed, hogy ez a normális?
Pl. te 40 fölött a megkeresett pénzedet orvosra és gyógyszerekre szeretnéd költeni? A te dolgod, viszont nem mindenkinek ez a célja.
Szerintem nem ugyanúgy néznek ki, mint akik nem edzettek.
Sok 60as edzett ember le tud körözni egy elhanyagolt testű 30ast. Strandon szoktam látni sokszor hogy nagypapa jól tartja magát. Férfi alakja van, a 30as fia meg parizel csöcsű, széles, gyerekszülésre való csípővel. Mint valami hermafrodita. Tiszta szégyen a fiatal "férfira" nézve. Minek is edzeni..
Lassan át se kell műtetniük magukat.
"a korához képest edzőterembe járni kb. max 40 éves korig méltó, utána már méltatlan."
Te hülye vagy??? Az edzőterembe azért jár az ember, hogy mozogjon, hogy egészséges legyen. A testmozgás minden korban fontos, de pláne fontosabb idősebb korban, amikor már mindenféle betegségek jönnek ki az emberen, ha nem mozog eleget. Konkrétan az orvosok szokták elzavarni a középkorú korosztályt, hogy menjen, mozogjon valamit, ha eddig nem tette, különben hamar fel fogja dobni a bocskort. Szerinted meg inkább ássa meg a saját sírját valaki 40 évesen és feküdjön bele?
"Ugyanolyan kis görnyedt hátú öregenberek lettek"
Ez amúgy szimplán nem igaz.
Nem mindegy, hogy 60-70 évesen erőnlétben és külsőre is letagadhatsz 10-20 évet miközben mások, mint te, kérdező már 20-30-as éveikben úgy néznek ki, mint egy 40-50-es, leélt, elhanyagolt sörhasú kocsmatöltelék.
@Az_út_vége
Gondoltam hogy valami ilyen irányból fúj a szél a kérdezőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!