Miért félek ennyire az emberek véleményétől az edzőteremben? 19L
Szerintem azt lenne fontos tisztázni, hogy mondannyian, akik edzőterembe mentek, körülbelül ugyanazzal a céllal mentek be. Biztos vagyok benne, hogy senkinek egy rossz szava nem lesz ott, hiszen ők is jobb alakot szeretnének, fittek akarnak maradni stb.
Nem csak izomkolosszusok meg Rubint Rékák járnak oda. Pont, hogy becsülik, hogy valaki hajlandó tenni valamit a teste érdekében.
Én egy konditeremben dolgozom perpillanat, és azt tapasztalom, hogy igen rendes emberek járnak oda. Tisztességesek, közvetlenek. Amikor én jártam oda, mindenki segített, akit csak megkértem. Biztos hogy van valaki, aki azért van ott hogy megmutassa, mit hogyan kell használni. Illetve egy személyi edzőt is felbérelhetsz, ha áldozni is szeretnél egy picit rá.
Amúgy elég bevett szokás, hogy köszön mindenki, mikor belépnek. Mintha falun lennél. Arról nem is beszélve, hogy kapcsolatokat is tudsz teremteni ott.
Ha esetleg mégis bizalmatlan vagy, kérj meg egy ismerőst, hogy ne egyedül kelljen elmenned, úgy még jobb buli.
Csak meg kell emberelned magad, nyugodtan elmondhatod az ottaniaknak is, hogy félsz feloldódni, csak tudnak segíteni hogy ne kelljen szorongással kondiznod. :)
Eleinte én is így gondoltam, ezért mikor a barátok(akik rágebb óta jártak) mondták, hogy menjek, mindig próbáltam kihúzni magam a dologból. Aztán egyszer rászántam magam és rájöttem, hogy mindenki azért jár oda, higy fogyjon/erősödjön. És még csak egy megvető pillantást se kaptam, azóta is heti 2x járok.
Egy volt 100kg-os 17 éves fiú.
Mindenki magával van elfoglalva.
De ha ennyire zavarban vagy egyedül, vagy keress egy edzőpartnert, vagy kérd a helyi edző segítségét. Ha veszel 1-2 magánórát, akkor az edző csinál neked egy edzéstervet és aszerint tudsz haladni. Ha magabiztosabban használod a gépeket, kevesebb okod lesz zavarba jönni.
szerintem érdemes összeszedni valakit(barát/barátnő), aki már csinálja egy ideje és tud segíteni a gyakorlatok végrhajtásában, mert akár árthatsz is magadnak, ha rosszul csinálod őket (pl guggolás súllyal stb.) de rengeteg vidi van fent a helyes kivitelezésről, illetve van egy pár gyakorlat ahol nem árt, ha a másik ott van és segít és nem küldöd magad pofán a súllyal, mert már nem bírod kinyomni...
Mellesleg én is nem rég óta járok és kifejezetten nem szeretek egyedül menni, mert akkor olyan unalmas, ha van társaságod, akivel a pihenőidőkben eltrécseltek, szerintem sokkal szórakoztatóbb(persze nem az edzés rovására), illetve akár motiváló is lehet, plusz nagyobb súlyokkal tudsz dolgozni, mert tudod, hogy ha már nem megy, akkor ő ott van és segít
ez a költséghatékonyabb megoldás, a másik pedig a személyi edző, eddig már voltam 2 helyen, de sehol nem volt szimpatikus (csak egyedül voltak)
kinézni szerintem senki nem fog, mert nyiván valahol el kell kezdeni, illetve mindenkinek más a célja, nálunk vannak nök is férfiak is, korosztályban mindenki és testalkatilag is elég mások vagyunk, szóval emiatt ne aggódj
ahogy az előttem szólók említették, ne felejts el köszönni ha bemész az öltözőbe, terembe, úgy illik, illetve ha mész ki akkor se, "sziasztok további jó eddzést", "szia, jó pihenést" stb.
sok sikert, és csak bátran, nem esznek embert! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!