Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Utálok magamról beszélni,...

Utálok magamról beszélni, emiatt senki nem tud rólam semmit. Ez mennyire gond?

Figyelt kérdés

A munkahelyen, illetve ismerősöknek is utálok magamról megosztani infókat. Most egyébként sincs jó időszakom.

Sokan azt sem tudják,hogy van párom. De arról sem beszélek szívesen, hogy mit csinàltam hétvégén, vagy hogy töltöttem egy-egy ünnepet. Tudom zárkózott vagyok.

Ez mennyire gond?

N

2023. ápr. 2. 10:10
 1/7 A kérdező kommentje:

Kicsit hülyén fogalmaztam. Tehát se kollegáknak, se ismerősöknek nem szeretek magamról beszélni.

Bocsi..

2023. ápr. 2. 10:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kollégáknak jobb is, ha nem mondasz többet magadról, mint amennyi feltétlenül szükséges, mert egy esetleges létszámcsökkentésnél felhasználhatják ellened(igen, még azok is, akikkel jóban vagy). Az ismerősök közül viszont azoknak, akik megbízhatóak és közel állnak hozzád célszerű kicsit jobban megnyílnod. Csak ügyelj rá, hogy ne ess át a ló túlsó oldalára.
2023. ápr. 2. 10:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Ez jó tanács. Köszönöm! Igazad van.
2023. ápr. 2. 10:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Abból tényleg több gondod adódna ha egyfolytában beszélnél és olyan magánügyeket is kikotyognál, amivel vissza is élhetnek!

Ebből kevesebb gondod lehet, viszont kevesebb így a beszélgetőpartnered,barátod gondolom!

De vannak sokan akik el vannak magukban és nem szeretik megosztani a magánéletüket!

2023. ápr. 2. 10:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha jól érzed így magad, akkor nem probléma, mert senkinek nem ártasz vele. De ha szeretnél többet beszélgetni az emberekkel, esetleg barátokat szerezni, akkor nyugodtan mesélhetsz magadról. Csak kezdetben lesz nehéz, utána feloldódik az ember. Nyilván nem a legszemélyesebb dolgokra gondolok, először felületesen, hogy pl merre kirándultál, milyen filmeket szeretsz stb. Aztán ha kialakul valakivel mélyebb ismeretség, akkor jöhetnek a személyesebb dolgok.
2023. ápr. 2. 13:30
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én sem mondok magamról semmit. Ez olyan,mintha vérző testtel beleugranál egy cápákkal teli medencébe. Amint alkalmuk nyílik,szét fognak szaggatni
2023. ápr. 4. 08:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem par munkatarsam meg a nevemet sem tudjak, igaz en sem az oveket de engem hidegen hagy.

A munkan csak 6 szemelyel vagyok joba, de csak annyira amennyi a munkahoz kell. A fonokomnek reggel koszonon beszelunk par szot es mentem a dolgomra. Mikor fejezek el koszonok es leptem le.

A csaladbol csak a 2 tesgveremmel vagyok "nyiltabb", de veluk sem nem 100%osan. A szuleimrol ne is beszeljunk, azt se mondtam meg nekik hova koltoztem el es jobb nekem ez igy. Telon neha irnak h mizu velem valaszolok 1-2 szoval esetleg 1-2 mondatba.

Szerintem ezzel semmi baj sincs. Jobb hallgatni mint vilàggá kürtölni bármit is.

Legyen mindenkinek szép napja/estéje!

2023. szept. 26. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!