Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is úgy érzékeli, hogy...

Más is úgy érzékeli, hogy ahogy egyre idősödik, egyre gyorsabban telik az idő? Miért van ez?

Figyelt kérdés
2023. márc. 26. 10:19
 1/6 anonim ***** válasza:
94%

Azért, mert nem eléggé változatos az életed. Az agyad azokat a dolgokat amik

"rutin" szerű cselekedetek mint például az, hogy bezárom az ajtót meg elmegyek munkába és ugyan azt csinálom nap mint nap, egyszerűen szépen elfelejti és így azt érzed, hogy "húú már megint eltelt a hét".

2023. márc. 26. 10:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Sajnos nem.
2023. márc. 26. 10:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, én is így érzem. Valószínűleg úgy lehet, ahogy az 1-es írta. Bár szinte minden nap van olyan, amit kifejezetten szeretek csinálni, igazából azok sem újdonságok.
2023. márc. 26. 10:44
 4/6 A kérdező kommentje:

1. Iskolás koromban is rutinszerűen csináltam sok mindent, ugyanúgy felkeltem, kimentem a buszhoz, ültem az iskolapadban, otthon tanultam, stb...mégis az akkori nap egy örökkévalóságnak tűnik, és mindenre volt idő, egy mai napomhoz képest.

Ma már egy könyvbe nem merek belekezdeni a szabadnapomon, mert felnézek az óràra, és úristen, mar este van.

2023. márc. 26. 10:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de ez normális. A perspektíva az oka, pl. egy 5 éves gyereknek egy év rengetegnek tűnik, hiszen az eddig leélt életéhez és tapasztalataihoz képest ez sok. De ha valaki mondjuk 40 éves, neki ehhez viszonyítva egy év már közel sem tűnik olyan soknak, egyszerűen más a viszonyítási alap. (Ezt nem én találtam ki, valami szaklapban olvastam még régebben.) Illetve biztos az is közrejátszik, hogy felnőttként már sokkal több a kötelező elintézni való, mint munka, házimunka és kevés az az idő, amit azzal tölthetsz, amit szeretsz és ami neked számít. Így meg tényleg az van, hogy azt érzi az ember, hogy megint elrohant egy hét és mégis alig volt ideje bármire.
2023. márc. 26. 10:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Azért mert 10 éves korodban az elmúlt 1 év az eddigi életed 10 százaléka,

30 évesen az elmúlt egy év az eddigi életed 3,33 százaléka

50 évesen meg az elmúlt egy év az eddigi életed 2 százaléka.

80 évesen az elmúlt egy év az életed mindössze 1,25 százaléka.

2024. márc. 16. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!