Miért van az hogy a nők irigyek a náluk szebb/vonzóbb nőkre, de a férfiak nem irigyek a náluk jóképűbb/vonzóbb férfiakra?
Nő vagyok és nem ismerem az irigységet, nemtől függetlenül.
Heteroszexuálisként is el tudok gyönyörködni egy szép nőben, a férfiak nevében nem tudok nyilatkozni.
Viszont amit bizton állíthatok, hogy a nők féltékenyebbek a másik nőre a vélt vagy valós territóriumokon belül, legyen az anyós-meny-sógornő-barátnő-kolléganő, bármi. De ez nem irigység.
Mert érzelmileg éretlenek. Nincs gond az irigységgel, mert megmutatja mire vágyik a másik. A gond ott van, amikor nincs köze hozzá a másik személynek, akit irigylnek, de mégis rá vetítik a saját sikertelenségüket. Tehát mindenki más hibás, ha szebb, jobb, gazdagabb, kivéve ők, akik egyedüli felelősek a sorsuk, alakulásáért.
Na meg a média is ezzel ködösíti az agyat.
Szerintem azért mert nagykn magasak az elvárások a nőkkel szemben (nyilván a férfiakkal szemben is vannak elvárások most nem erre szeretném kihegyezni).
És helyt kell állni otthon, vezetni a háztartást főzni-mosni-takarítani, jó anyának lenni, szépen nevelni a gyerekeket, közben karriert építeni, jó munkaerőnek lenni, és akkor még szépnrk, szexinek is maradni 60 éves korig, tehát edzés meg tudatos étkezés és akkor még hobbi meg semmi nem volt...
Hosszú a lista és kevés a segítség, sokszor nincs is. Mellé gyerekkortól arra nevelik még mindig a nőket és még az van a társadalomban is elvárva (habár már azért fejlődés érzékelhető) hogy mosolygós, kedves, önfeláldozó, vidám, segítőkész, végtelenül szerény és megalázkodó legyél.
Hát ezért vagyunk mi baromi frusztráltak. Ennyi teendő és elvárás mellett csoda ha valaki épelméjű tud maradni. Ha annyi küszködés ellenére mások élete egy pillanatra olyan könnyűnek tűnik, mert mondjuk természetes szépség adatott meg és nem kell órákat sminkelnie reggel hogy valahogy kinézzen akkor persze hogy felüti a fejét egy rossz érzés. Én mondjuk ritkán vagyok irigy inkább szomorúságot érzek hogy én nem tudok úgy kinézni mint az általam szépnek látott nő.
Férfiak cipőjében nem jártam, biztos nekik is nehéz csak máshogy. Őket valahogy nem arra nevelik hogy a szépség fontos, semelyik kisfiúnak nem azt mondogatják hogy kisfiú létedre hogy lehetsz ilyen kócos vagy akármi. Nem az az érték van beléjük nevelve így le is szrják. Persze nem mind.
"a férfiak nem irigyek a náluk jóképűbb/vonzóbb férfiakra"
Nézd végig a kapcsolatok, ismerkedés topikokat, naponta több kérdés van arról, hoyg miért csaka jobban kinézö, vonzóbb, izmosabb, stb férfiaknak "jár" nö!
Csak egy példa arra, hogy a férfiak legalább annyira irigykednek másokra:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Itt naponta megy a rinya, hogy amelyik férfi helyes meg izmos, az nagyképű nőverő bunkó.
Amúgy én a valóságban nem találkozom egyik nem részéről sem ilyennel. Viszont arról olvastam, hogy ezeket a mítoszokat direkt ültetik el az emberekben, főleg a nőkben.
Nem lenne egyébként rossz, ha egy férfi ránézne egy másikra, és inspirálná abban, hogy kicsit szedje össze magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!