Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha kettő keresztneved van,...

Ha kettő keresztneved van, melyiket szereted jobban? és melyiket használod?

Figyelt kérdés
2023. márc. 19. 13:51
 1/7 anonim ***** válasza:
61%
Egyformán szeretem őket, és egyformán használom is. Az anyám is ugyanúgy mondja mindkét nevem, ahogy a párom is. Nekem ez a megszokott, és bár tudom, hogy sokan csak az egyiket használják, nem tudom megérteni, minek ad két nevet az, aki csak egyet akar használni.
2023. márc. 19. 14:09
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

Nekem 2 van sajnos. A 2. “muszályból” lett adva mert apám nem engedett belőle anyámnak, hogy én kimaradjak ebből az isten tudja hány generáció óta öröklődő keresztnévből (József)…

Természetesen azt használom gyerek korom óta/azon szólít mindenki amit anyum adott. Legszívesebben levetetném a 3.-at..

2023. márc. 19. 14:09
 3/7 anonim ***** válasza:
44%

Mindkettőt utálom

Egyiket gúnyolják, gúnyolták csak a becenevet használják, aláznak azzal hogy nem a teljesen szólíta ak, másik nevem meg anya régies neve, ami megint közröhely tárgya, mikor megtudják.

2023. márc. 19. 14:10
 4/7 anonim ***** válasza:
63%
Elsőt használom és szeretem. A másodikról sokáig nem is tudtam csak mikor nagyobbacska lettem.
2023. márc. 19. 14:13
 5/7 anonim ***** válasza:
52%
Elsőt használom és igazából sosem merült fel bennem, hogy "szeretem-e". Ez van, ezt adták, ez vagyok. Kész. (Egyébként nem rossz, de mondjuk ha nekem kellett volna választani, nem lett volna benne a TOP10-ben sem.) A másodikat nem használtam sosem de nagyon örülök, hogy van az is, és tetszik is (de magamtól ezt sem adtam volna, bár azért előrébb lett volna a listán). Az is hozzám tartozik.
2023. márc. 19. 14:34
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Az elsőt nem szeretem, de azt használom.

A 2. nem rossz

2023. márc. 19. 16:18
 7/7 anonim ***** válasza:
30%
Van, ahol az elsőt, van, ahol a másodikat használom.
2023. márc. 19. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!