Van itt olyan akinek 2 keresztneve van? Melyiket szereted jobban? Melyiket használod? Irataidon mindkettő ottvan,?
Figyelt kérdés
2022. dec. 6. 12:49
1/10 anonim válasza:
Elsőt használom és rajta van a második a papírjaimon.Nincs a másodikkal se bajom de így alakult hogy mindenki az elsőn szólít.
2/10 anonim válasza:
Nyilván mindkettő rajta van a papírjaimon, máskülönben nem lenne két keresztnevem.
Amúgy csak az elsőt használom, a másodikat nem igazán szeretem, nem mondom el embereknek hogy van az is. (Aki megtudja, az általában röhög rajta és gúnyolódni kezd, szóval inkább mélyen hallgatok róla)
3/10 anonim válasza:
Másodikat használom, de egyikkel sincs bajom.
4/10 anonim válasza:
Elsőt használom csak, de a második is "kell". Úgy értem, a 2 keresztnévvel "teljes" a nevem. (Egyébként nem értem azokat, akik olyan "rémsztorikkal" jönnek, hogy milyen nehéz kiírni, nekem SOHA, semmilyen esetben nem kellett mindkét keresztnevem kézzel kiírni, SEMMILYEN hivatalos helyen)
5/10 anonim válasza:
Elég fura, mert ügyintézéshez szinte mindig a személyiben szereplő nevet kérik.
6/10 anonim válasza:
4 5-nek: igen, begépelik mindkettőt, de aláírnom SOHA nem kellett a második keresztnevem.
7/10 anonim válasza:
Ja, aláírni nem. Azt hittem űrlapok kitöltésére gondolsz.
9/10 anonim válasza:
Nekem is 2 nevem van, az elsőt használom, a másodikat soha nem használtam, és életemben először szólítottak így az orvosok hozzám 19 éves koromban. Nagyon szokatlan volt, vicces sztori is van erről. :)
10/10 anonim válasza:
Mindkettő mindenen rajta van (amúgy rajta is kell lennie, nem?)
Az elsőt, amit használok nem szeretem, nem érzem sajátomnak. A másodikkal nincs bajom. Ha férjhez mennék az elsőt ha lehetne el is hagynám a pcsába a vez. nevemmel együtt
(de akkor meg 1 az 1ben az lenne a nevem, mint a párom testvéréé, az meg fura lenne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!