Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Általában hány éves korig dől...

Általában hány éves korig dől el, hogy valaki akar családot vagy sem?

Figyelt kérdés
Ha egy fiatal azt mondja, hogy nem akar gyereket, akkor nagyon sokszor az a válasz, hogy oh majd úgyis meggondolja magát. Viszont sok esetben ez nem történik meg, csak a társadalom ezt nem akarja tudomásul venni. Vannak olyan esetek is mikor valaki kapuzárási pánik miatt mégis úgy érzi egy gyermek bele kell még férjen az életébe, pedig előtte nem lépett ezzel kapcsolatban. Hány éves kor körül kell tényleg eldönteni, ha valaki akar családot és akkor úgyis viselkedni tudatosan, mert az idő és a termékenység az bizony véges? Nyilván akkor úgy kell párt is keresni meg az életstílust ahhoz igazítani.

2023. márc. 18. 17:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs ilyen kor... Általában csak azokat szokták kivesézni akik azt mondják hogy nekik kell gyerek - megy a diskurzus arról hogy az ilyenek mikor bánják meg a döntésüket, meg mittudomén...

De az egy jóval elterjedtebb, és számomra egy jóval érdekesebb jelenség, hogy valaki elméletben akar családot, sőt, vállal is családot, de abban a pillanatban hogy a karjába fogja a gyerekét, rájön, hogy neki ez nem kell. Innentől elhanyagolja a gyereket, azokért az apró pillanatokért él, amikor nem kell a családjával lennie, nem viselkedik szülőként, amikor csak tudja, lepasszolja a kölyköt a nagyszülőknek, sőt, akár el is válik és új életet kezd.

Na, ebben az esetben hogy számolod, hogy mikor gondolta meg magát az illető a családalapítással kapcsolatban?

2023. márc. 18. 19:12
 12/16 anonim ***** válasza:
58%

Hát igen, más az elmélet és más a gyakorlat!

És olyan is van, hogy valaki fixen soha nem akart családot, aztán jön valaki és teljesen megbolondítja - simán meg tud változni gyökeresen egy ember véleménye a megfelelő személy avagy az igazi hatására, mert a szerelem vak!

2023. márc. 18. 19:15
 13/16 anonim ***** válasza:
82%

Addig dől el, amíg biológiailag ki nem fut az időből.

Onnantól, hogy már nem lehet gyereke, végleg eldőlt.

2023. márc. 18. 19:16
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Te magad írtad le, teljesen változó.

Vannak akik elég fiatalon tudják biztosan, vannak, akikben később tudatosul, fixálódik (mint én pl.) és vannak akik megbánják. Ahány ember..., ahogy a mondás tartja

2023. márc. 18. 19:27
 15/16 Metionin ***** válasza:
100%
Hát figyelj, én kb. 10-12 éves korom óta tudom, hogy nem lesz gyerekem de még most, 32 évesen is a "majd meggondolod magad" dumával jönnek. Talán majd ha elér a klimax, elhiszik, hogy nem gondoltam meg magam.
2023. márc. 18. 21:57
 16/16 anonim ***** válasza:
35%

Van aki haláláig.

De túl késő. Ők is ezt érzik. Ez van.

2023. márc. 19. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!