Miért van az, hogy aki szép annak tündérmesébe illő az élete, aki meg csúnya annak nyomorult az élete is?
Szoktam facebook-on nézegetni rengeteg emberkének a profilját.
Most épp orvos/gyógyszerész/fogorvos végzettségű lányokat nézegettem és tipikusan úgy néznek ki/úgy élnek mint a hercegnők.
A férjükhöz odabújva romantikus képek készültek róluk, barátnőikkel egymást boldogan ölelgetve láthatók egy nyugati nagyváros turistáktól pezsgő parkjában meg egyetemi táncest bál rendezvényen előkelő környezetben fotózzák őket.
Van még 1-1 kép ahol röpis csapattársakkal vannak lefotózva meg menő kávézóban pár végzős doktorjelölt szépfiúval.
Tiszta csodálatos tündérmese az életük. Hívjuk őt mondjuk Viviennek, akit így lehetne stockfotóval jellemezni:
----------------------------------------------------------------------------
És van a másik véglet: mondjuk Anikó falusi vegyesbolt pénztáros/kínai turkálóban ruhatári kisegítő/3 műszakos nyomdaipari dolgozó.
Előnytelen külsejű (nem feltétlen kövér csak maszkulin elcseszett arcszerkezet), a facebook tele ártatlan, de már tényleg elkeseredettséget tükröző gagyi depis háttérképekkel, világító betűkkel tarkított ostoba idézetekkel.
Képek ahol proli ismerősökkel házibuliban vannak lefotózva a 6 négyzetméteres penészes konyhában, szülőkkel fotózkodva valami csóró, kistesónak rendezett ballagás alkalmával. És szegényen látni, hogy a külseje egy az egyben leképezi a nyomorult életét. Képet nem tudok/nem akarok ezt úgyis el tudjátok képzelni?
Köszönöm a válaszodat, és sajnálom, remélem lesz újra boldog párkapcsolatod!
"ahhoz hogy legyen párkapcsolatod, ahhoz nagyon szépnek, nagyon megnyerő külselyűnek kell lenned." Nagyon sok nem szép embernek van párkapcsolata, az életkor sem akadály, 56 az meg csak középkorú. Azon csodálkoztam, hogy 56 évnyi élettapasztalattal leír valaki ilyet, hogy "csak a szép embereknek lehet párkapcsolata", holott elég csak szétnézni a világban, és látható, hogy nagyon nem így van ez.
(#9-es is én voltam)
Ebben egyébként teljesen igazad van.
Szó se róla, én is látok olyat, amikor igénytelen, csúnya elhízott férfi viszonylag csinos, szép arcú nővel van, és fordítva is.
Láttam már nagyon csúnya nőt is jóképű férfivel.
Nem vitás. Ilyet sokat látni.
Egy idő óta direkt figyelem ezt.
A férfiakat mostanában jobban megnézem mint a nőket.
Próbálom valahogy megállapítani, hogy hogyan kéne kinéznem ahhoz, hogy legyen nekem is párom.
Nemrég láttam egy férfit, bőrdzseki volt rajta, és nagyon szép nővel volt. Gyönyörű, 10 pontos nővel volt.
Másnap elnentem és vettem én is egy bőrdzsekit.
Próbálok úgy viselkedni, úgy öltözködni, mint azok a férfiak, akik szép nővel vannak.
Csak arra nemtudok rájőnni, hogy hogy a manóba csinálják.
Hogy a francba sikerül nekik.
Ellenben, én nemis nézek ki annyira rosszúl.
Én a jó közepes kategóriába sorolom magam.
Fogalmam nincs, hogy sokaknak hogy a fenébe lehet akkora szerencséjük mint a ház.
Ez csak szerencse??? Nem hiszem.
10#
Jó nagyon amit írtál, én is ezt vettem észre, hogy előfordul, hogy a hájfejű férfi van a nagyon szép nővel. Meg az is előfordul, hogy jól kinéző férfi meg egy teljesen semmilyen, egyáltalán nem vonzó hétköznapi nővel van.
Ezek furcsa dolgok első ránézésre. Szerintem a megfelelő személyiség/belső tulajdonságok és a megfelelő és sok szociális kapcsolat a döntőek ezekben a dolgokban, hogy kinek lesz nagyon szép nője. Tehát ez sem csak szerencse, bár persze az is benne van a dolgokban, azaz a dolgok kedvező együttállása, de a nők szerintem azt nézik jobban, hogy hogyan érzik magukat azzal az adott férfival, meg az mit tud nekik megadni, sokkal kevésbé nézik azt, hogy az adott férfi hogyan néz ki.
(9-es és 11-es is én voltam)
Kérdező, a Facebook egy nagy kirakat.
Pont olyan, mint amikor éjjel az utcán elmész egy szépen berendezett, kivilágított kirakat előtt, de a boltba nem látsz be.
Valakinek szép a kirakata, aki erre direkt sok energiát fordít. Azt látod, amit szeretne, hogy lássanak róla.
A mindennapi élete ugyanaz a mókuskerék mint a másiknak, eljár dolgozni, hajtja a pénzt, fizeti a hitelt, a számlákat, otthon ugyanúgy frusztrált, néha örülnek, vagy veszekszenek, mert nekik is megvannak a saját problémáik.
#15: "Szerencsére az életünk és halálunk felett mi dönthetünk."
Ezt hogy érted? Az eutanázia jelenleg is tiltott az országban.
16
Vannak országok ahol ne tiltott, például Hollandia ha nem tévedek. Ott egy depressziós is kérheti az eutanáziát.
Szerintem az lenne a normális ha mindenki eldönthetné, hogy megéri-e számára élni az életet vagy sem és a társadalom nem várná el, hogy brutális mód végezzen magával az aki úgy dönt, hogy nem kér ebből többet.
Mindenkinek biztosítani kellene a jogot, hogy békében és fájdalommentesen kivonuljon a társadalomból és életből.
Akkor leszünk csak civilizált társadalom amikor nem várjuk el, hogy vonat elé ugorjanak vagy épületről vessék le magukat az emberek hanem klinikai körülmények között fájdalom és félelemmentesen biztosítani fogjuk ezt minden embernek aki úgy dönt.
Ehhez az is kell, hogy hivatalosan beismerjük, hogy az élet igazságtalan és nem egyenlőek az emberek és természetes az ha valakiknek nem felel meg ilyen feltételek mellett élni.
A halál felől dönthetünk, mert az öngyilkosság nagyon jó dolog, ha nincs az emberbek párja, csak rohadt nehéz, mert az ember minden pillanatban bizakodik.
Mi lesz, ha holnap elmegyek a boltba, és összeakadok valakivel.
Mi van, ha leviszem a szemetet, es pont akkor jön valaki szembe, vagy bármi.
Állandóan ott lebeg a gondolatainkban a remény lehetősége. Mert ez a dolog valójában bármikor, bárhol megtörténhet.
A szerelem olyan mint a nyári zápor. Bármikor lecsaphat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!