Mi az oka annak, hogy egyes emberek mélységesen elítélik a csúnya beszédet?
Figyelt kérdés
Nem arra gondolok amikor valakinek minden második szava az, hanem amikor valaki néha mond egy olyat hogy b.meg vagy k.va életbe. Ezen néhány ember annyira felháborodik mintha embert ölt volna. Miért?2023. febr. 20. 17:18
1/7 anonim válasza:
Régebbi korok általi neveltetési stílusból adódik, ami részben jó, mégha idejét múlta is.
2/7 anonim válasza:
Én megkülönböztetem a csúnya beszédet a káromkodástól. Ha valaki mondjuk havonta egyszer mérges lesz, és kicsúszik egy b@.m.g, abban nincs semmi. A napi szintű trágár beszédet viszont én is utálom, műveletlennek tartom az illetőt.
3/7 anonim válasza:
Én is, mint az előttem szóló. Néha belefér - időnként nekem is kicsusszan -, de ha kötőszóként használják, az már nekem is sok.
4/7 anonim válasza:
Mert azt hiszik, hogy csak az "alja" káromkodik. Biztos hallottad már azt a szidalmat, hogy "káromkodik, mint a kocsis". Na az is ezt tükrözi. Mindig megmosolyogtat ez a mentalitás, mert manapság már csak talán a nagyon fenti rétegek őrzik a nemességre jellemző fennkölt, finomkodó, és udvarias beszédstílust, aminek ugye elengedhetetlen része volt a káromkodás teljes hiánya. Szinte minden állampolgár azzal a tipikus polgári/parasztos beszédstílussal kommunikál, aminek igazából teljesen mindegy, hogy van-e benne káromkodás, vagy nincs. Kicsit olyan ez, mint hogy egy palota kertjében a makulátlan virágágyások között erősen szúrná a szemünket egy méretes bogáncs, de elég komikus ha valaki az udvarából csak a bogáncsokat szedi ki.
5/7 anonim válasza:
#4 Nem biztos, hogy értelek, de szerintem a gazt a palota udvarából és a kádárkocka elől is illik kigyomlálni.
6/7 anonim válasza:
Én imádom trágár beszéddel levezetni az idegességet. Gyakran teszem és jól esik. Nagyon választékosan és ocsmányul tudok káromkodni.
7/7 anonim válasza:
Vannak élethelyzetek, amikor elfogadható, ha valakinek kicsúszik a száján 1-2 csúnya kifejezés, de azt kifejezetten taszítónak tartom, ha egy embernek minden második szava "bazmeg, anyád, stb."
Van egy szint a káromkodásnál, amikor már valóban műveletlensgre utal, de ilyen esetekben amúgyis megfigyelhető az egyénnél a gyér szókincs, vagy a kommunikációs készség fejletlensége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!