Mi vezethet ahhoz, ha valakit mindig félreértenek?
Ritka gyenge szociális és kommunikációs, + önkifejezési képességek vagy van valami más is.
Komolyan ott tartok, hogy almát mondok és körtét értenek...
Hát depresszió súlyos esetben szerintem, hogy senki nem érti meg.
Bár nem értem miért nem értik meg.
Nem biztos, hogy benned van a hiba.
Van egy csomó ember, aki nem azt hallja meg, amit mondasz neki, hanem amit ki akar hallani belőle.
Pl. szolgálati úton érkezéskor megkérdezi a sofőr, mikor végzünk. Én azt mondom neki, szerintem fél kettő - kettő óra körül, de biztosan nem tudom. Visszaérünk háromnegyed kettőkor és pattog, hogy én fél kettőt ígértem.
1. Semmit nem ígértem, becslést adtam. Világosan megmondtam, hogy biztosan nem tudom.
2. Nem fél kettőt mondtam, hanem azt, hogy fél kettő - kettő óra körül. Ez még éppenséggel be is igazolódott.
Az egész mögött az van, hogy ő siet haza és azt hallja ki a szavaimból, amit ki akar. És a vége felé egyre inkább megértettem főnöknőmet, aki ilyenkor soha nem mondott mást, csak azt, hogy "nem tudom, mikor végzünk".
És sajnos ez a viselkedés nagyon gyakori.
Olya munkahelyet válasszon, ahol nincs óriási felelősség, vagy nagy veszélyt nem tud okozni. Nem mindegy, hogy jégcsap, vagy szélcsap.
Amikor az illető mond valamit, akkor vissza kell kérdezni, így pontosítva, hogy jól értelmezzük-e a dolgokat.
Az nem csélcsap?
Haljak meg én ezt se értem...
"Pl. szolgálati úton érkezéskor megkérdezi a sofőr, mikor végzünk. Én azt mondom neki, szerintem fél kettő - kettő óra körül, de biztosan nem tudom. Visszaérünk háromnegyed kettőkor és pattog, hogy én fél kettőt ígértem"
Igen. Na az ilyenekről bezséltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!